Rõlged räpakollid: puuküürnikud muutsid maja elamiskõlbmatuks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Aeg-ajalt kirjutab meedia üle ilma inimestest, kes oma elukoha haisvaks solgiauguks muutnud. 

Daily Mail vahendab lugu Cornwallis maja üürinud Tanya Skeldonist ja Shaun Trebilcockist, kelle aastatepikkune laastamistöö hävitas täielikult kahekorruselise elamu sisemuse: hävitust hinnatakse ligi 60 000 eurole ning võimalik, et taastamisel polegi enam mõtet. Maja oli lausa lahti lammutatud, põrandad üles kistud, kõikjal vedeles sodi. Politsei külastas paarikest regulaarselt, kuna nende eluviis, millesse kuulus nii narkomüük kui tarvitamine, terroriseeris naabreid - lõpuks tuli puuküürnike paarike välja tõsta.

Jõhkrat galeriid räpakollide elupaigast saad vaadata siit.

Veebruaris vahendas aga Bild Saksamaa kõige hullemate üürnike lugu: paarike Hans (40) ja Kathrin P. (32) on Saksamaal juba kolm maja elamiskõlbmatuks rüüstanud. Ohvriks osutusid näiteks Baden-Württembergi liidumaal Leutkirchis elav Margit Müller (39) ja tema rekkamehest abikaasa Manfred (47)  tegid aastal 2009 teoks oma unistuse: ostsid üheksatoalise, 280m2 suuruse paarismaja. Maja ostuks vajalikud 110 000 eurot ning lisaks veel  40 000 eurot renoveerimisraha saadi pangalaenuga. Maja üles vuntsitud, otsustati see välja üürida: arvutispetsialist Hans ja vanurite hooldajana tegutsenud, ent tol hetkel lapseootel Kathrin tundusid igati korralikud inimesed. Müllerid uurisid ka üürnike tausta nende töökohast, kõik tundus korras olevat - kuni maksmata üüri pärast tuli paar mullu jaanuaris välja tõsta.

Üürileandjale avanes kodu üle võttes rõlge pilt: maja ust avades lõi vastu jälk uriinilehk, kõikjal vedelesid loomade väljaheited. «Maast laeni prügi täis, koguni surnud loomi leidsime,» kirjeldas üürileandja Margit Müller olukorda. Maja on muudetud elamiskõlbmatuks, selle taastamine läheb Mülleritele maksma 70 000 eurot. Kuidas Müllerite maja pärast üürnike lahkumist välja nägi, saab vaadata siit.

Selgub aga, et Müllerid pole rüüstajate ainsad ohvrid: Friedrichshafenis pesitsesid nad varasemalt kuus aastat naise endises lapsepõlvekodus, mille kordategemiseks kulub naisevennal nüüd 50 000 eurot. Aastatel 2005-2007  üürisid nad aga kolmetoalist korterit Deggenhausertalis, kus üürileandjale avanes sama hull pilt: 17 kassi, lisaks veel koeri ja linde pidanud paar ujutas korteri üle prahi ja loomade väljaheidetega ning kahjude kõrvaldamine läks maksma 13 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles