Kooliaasta algab: kuidas uute korterikaaslastega piirid paika panna?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku kolides pange paika reeglid ja koostage graafikud.
Kokku kolides pange paika reeglid ja koostage graafikud. Foto: SCANPIX

Kooliaasta algus tähendab paljudele õpilastele ka uusi korterikaaslasi, olgu siis veel keskkooliastmes või ülikoolis. Kuidas tagada probleemivaba kooselu?

Isegi kui hakkad koos elama oma õe või vennaga, tähendab kodunt ärakolimine seda, et reeglid tuleb paika panna omavahel: pole ju enam vanemaid, kes teie suhteid klaariks. Eriti vajalikud on ühiselu reeglid aga siis, kui ühe katuse alla satuvad kokku erinevate perede lapsed, kirjutab Apartment Therapy.

Kuidas toimida?

Pange paika piirid

Pange kohe alguses kõik pisidetailideni paika: millal on öörahu, kui kõvasti võib teler pärast seda mängida, kes muretseb uue tualettpaberi, kuidas on jagatud söögitegemise ajad köögis ja kes käib millal duši all. Tundub esialgu naeruväärne, aga tasub hiljem vägagi ära.

Koduste tööde graafik

Pange paika, kes millal ja kuidas koristab. Ka see tundub kindlasti lapsik, aga on äärmiselt vajalik, et ühiselu probleemivabalt sujuks.

Jagage võrdselt

Kõik üürikodule või ühikale tehtavad vajalikud kulutused arutage omavahel läbi ja jagage võrdselt. Mitte kunagi ei tohi osta teise teadmata midagi ühiskasutuseks ja hakata temalt siis raha välja nõudma. Võib-olla ei pea tema uute pastatangide soetamist niivõrd vajalikuks nagu sina, nii et miks ta nende eest tasuma peaks?

Pidage kohtinguid

Võtke vähemalt kord kuus kaks tundi, kus veedate koos aega väljaspool teie ühist kodu. Käige söömas, kinos, lihtsalt niisama linna vahel jalutamas. See on hea võimalus luua ja hoida toimivat sõbrasuhet, mis on korteri jagamisel hädavajalik.

Lukustage uksed

Kohe sissekolimisel võiks kumbki oma toale muretseda luku ja harjuda kodust äraolekul oma toa ust lukus hoidma. Loodetavasti ei lähe asi kunagi nii kaugele, et lukku tegelikult vaja oleks, aga kui algusest peale on kombeks oma tuba ainult endale hoida, ei saa sellelt pinnalt ka kunagi probleeme tekkida. Nii ei avasta sa ühel hetkel, et korterikaaslane laenab sinult riideid või muid isiklikke esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles