Kuidas valida oma koju õige põrandakate

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.remodelista.com

Oma kodule on võimalik anda uus ilme väikeste muudatustega. Vahel ei pea selleks isegi mööblit uuendama, piisab ka põrandakatte vahetamisest. Põrandakatet valides tuleb aga arvesse võtta seda, mis otstarbeks ruumi kasutatakse, kas peres on lemmikloomi, kui raske või kerge on seda paigaldada, hooldada jne. 

Puitpõrand on saadaval väga erinevates värvitoonides ja see on jala all soe ja mõnus. Kvaliteetne puitpõrand on aga palju kallim kui näiteks laminaat või vaipkate. Samuti ei sobi see ruumidesse, kus on väga niiske.

Laminaatpõrand on soodne alternatiiv puitpõrandale, sest kaugelt vaadates näevad need üsna sarnased välja. Seda on lihtne paigaldada, kuid erinevalt puitpõrandast ei ole see nii kauakestev.

Foto:
Foto: Foto: The happy housie

Vaipkate muudab ruumi hubaseks ning see on jala all soe ja mugav. Vaipkattelt on aga väga raske plekke eemaldada ja sellepärast ei sobi see koju, kus on näiteks koduloomad või väiksed lapsed.

Kivipõrand on kauakestev ning seda on kerge hooldada. Jala all on see külm, kuid kivipõrandale on alati võimalik panna vaip, mis selle probleemi lahendab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles