Kuidas luua endale Skandinaavia stiilis kodu?

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stockmann

Skandinaavialik sisekujundusstiil sai tegelikult alguse juba 1940. aastatel, kuid alles nüüd on see jõudnud ka paljude eestlaste kodudesse. 

Sellel, kes endale põhjamaist kodu väga ihkab, kuid ei oska kusagilt alustada, tasub septembrikuus seada oma sammud kindlasti Stockmanni kaubamaja poole, sest nelja nädala vältel tutvustatakse seal põhjamaist kodusisustust, toite, moodi ja ilutooteid.

Skandinaavialikule elustiilile pühendatud kampaania «Põhjala lummuses» raames on kodusisustuses fookuses Skandinaavia stiilile iseloomulik minimalism. Koduosakonna võtavad üle näiteks elustiiliblogija Rauno Pello ning ajakirja MOOD sisustusrubriigi toimetaja Silvia Pärmann, kes selekteerivad just Skandinaavialikku koju sobivad sisustusaksessuaarid.

Toiduosakonnas koondub tähelepanu põhjamaistele traditsioonilistele toitudele – kalale mitmes võtmes ning sügisestele küpsetistele. Skandinaavialikust köögist inspireerituna toimub Stockmanni köögis mitmel laupäeval Toidulabor, kus parima kalaroa valmistamises ning maitsvama õunakoogi küpsetamises võistlevad näiteks Saltrestorani peakokk Vladimir Proskurnin ning mitmed tuntud persoonid, näiteks naha- ja kotidisainer Kadri Kruus. Toidulaboris toimuvat saab jälgida otseülekandes Stockmanni Facebooki lehel, kuhu postitatakse ka külaliskokkade retseptid.

Stockmanni kaubamaja konto Instagramis võtavad nelja nädala vältel vaheldumisi üle erinevad trendieeskujud ja blogijad -  näiteks moeblogija Britta Talving, sisustusekspert Miramii Maarja Vaher, elustiiliblogijad Rauno Pello ning Pille-Riin Saaremets, kes jagavad parimaid Skandinaavialikke leide Stockmannist ning vihjeid nii toidu- kui ka sisustusvallast. Avatud on ka spetsiaalne terviklik Nordic Corner, kust leiab parimaid näiteid põhjamaise elustiili hetketrendidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles