Eesti Disainiauhindade nominendid: koera jälgimisseade, puidust pikendusjuhe jt

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unemask.
Unemask. Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Järgmisel nädalal algab Tallinnas Disainiöö festival. Traditsiooniliselt toimub selle raames ka disainiauhindade autasustamistseremoonia. Kuna võitjate välja kuulutamiseni on veel veidi aega, tasub seni pilk peale visata mõnele põnevale tootedisainiauhinna nominendile, kes on juba edasi pääsenud teise vooru.

Koera GPS jälgimisseade

Huntloc jälgimisseade on mõeldud jahikoerte jälgimiseks metsas GPS-GSM tehnoloogia abil. Juhtimine toimub läbi nutitelefoni ning koerte ja jahimeeste asukoht on ekraanil reaalajas jälgitav. Seadme abil on võimalik anda koerale käsklusi, talle helistada ja kuulata, mis toimub tema ümber. 

Seade paindub mugavalt ümber koera kaela ja tänu kahest osast koosnevale disainile on antennid alati taevasse suunatud ning see omakorda tagab maastikul parima signaali. Seadme autoriks on Egert Uibo ning selle hinnaks on 399€. 

Koera GPS jälgimisseade. Foto:
Koera GPS jälgimisseade. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT
Koera GPS jälgimisseade. Foto:
Koera GPS jälgimisseade. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Pikendusjuhe ÖÖÖ

Disainlahendus asetab lihtsa ja tihti isikupäratu pikendusjuhtme ootamatusse vormi - puuhalgu. Kase looduslik dekoratiivsus ning ootamatu rakendus teevad tootest atraktiivse sisustuselemendi.

Toitekaablina ei ole kasutatud tavalist kaablit vaid Eestis toodetud kangasjuhet. Pikendusjuhtme autoriks on Andres Meisterson ja toote hinnaks on 50 eurot. 

Pikendusjuhe ÖÖÖ. Foto:
Pikendusjuhe ÖÖÖ. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Tagavara lugemisprillid

Puidust prilliraamide disainer Karl Annus on seekord välja tulnud imepisikeste lugemisprillidega. Glens'id on tagavara lugemisprillid, mis kaaluvad  vaid 0,4 grammi ja mahuvad sellepärast isegi rahakotti.

Tagavara lugemisprillid. Foto:
Tagavara lugemisprillid. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT
Tagavara lugemisprillid. Foto:
Tagavara lugemisprillid. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Unemask 

Karmen Heinmaa disainitud unemaskide kirjelduses seisab: ühelgi loomal ei ole probleeme uinumisega, seega kasutavad Öölooma unemaskid loomade ürgset jõudu uinujate aitamisel. Samuti võimaldab erinevate loomanägude kasutamine luua pisut erineva maskikujuga maske (sest ühegi inimese nägu ei ole ju ka päris sama kujuga - miks peaks siis unemaskid olema?)

Unemask. Foto:
Unemask. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT
Unemask. Foto:
Unemask. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Kassi pesa/wc 

Tavaliselt on kassi liivakastid plastikust ja kassiomanikud ei tea, kuhu neid peita. Juno  on aga tehtud niiskuskindlast kasevineerist ja viimistletud kvaliteetse lakiga, mistõttu on seda võimalik kasutada igas ruumis, ka vannitoas ja näiteks abilauana. 

Pesa on multifunktsionaalne - kass või väiksem koer saab seal end kerra tõmmata ja turvaliselt peituda, samuti saab seda kasutada kassi liivakastina. Mööblitüki autoriteks on Anatoli Tafitšuk ja Liis Lindmaa.

Kassi pesa/wc. Foto:
Kassi pesa/wc. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Köiest nagisüsteem

Kui alpinistid võivad julgelt rippuda suurtel kõrgustel kogu oma keharaskusega peene köie otsas, siis miks mitte kasutada sama materjali ka igapäevaste esemete riputamiseks.

Klassikaline nagi peab olema, kas väga raske või lai, et see stabiilsena püsiks. Seda ei ole väga mugav transportida ning võtab väikestes majapidamistes palju ruumi. 

NÖRK RACKi saab riputada lakke või tala külge ning on hõlpsasti ümber paigutatav. Köiel olevad konksud on spetsiaalselt valminud süvenedes alpinismi- ja kõrgtööde julgestussüsteemidesse ja merenduses kasutatavatesse köitesse.

Nagisüsteemi autoriks on Johanna Tammsalu.

Köiest nagisüsteem. Foto:
Köiest nagisüsteem. Foto: Foto: EESTI DISAINERITE LIIT
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles