Maasikapeenra eest tuleb põhjalikult hoolitseda juba sügisel

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: www.flickr.com

Selleks, et maasikataimed järgmisel suvel rikkalikult saaki annaks, tuleb nende eest korralikult hoolitseda juba sel sügisel. 

Mida maasikataimedel siis vaja on? 

  • Üks koolkond usub, et maasikataimede lehed tuleb sügisel maha lõigata. Seda ei pruugi tingimata teha, aga kui lehed on tugevalt täpilised (see viitab mõnele laikhaigusele), tasuks seda siiski teha. Lehtede eemaldamiseks on praegu viimane aeg, muidu ei jõua taim enne talve piisavalt kosuda.
  • Kui lehtede eemaldamine jääb hilisemaks, ütleme, et jõuad maasikatega tegelemiseni alles oktoobri alguses, tuleks eemaldada vaid pruuniks tõmbunud lehed, rohelisi puutuda ei tohi.
  • Kui tütartaimed on juurdunud ja on plaanis neid kevadel uue peenra rajamiseks kasutada, tuleks läbi lõigata neid emaga ühendav võsund - muidu kurnab tütar ema liigselt. 
  • Ringi võib tütartaimed istutada aga alles kevadel, kui sügisel seda enam teha ei jõua.
  • Kui tütartaimedest uue peenra rajamise plaani pole, tuleks need lihtsalt eemaldada. Kindlasti ei tohi tütreid üle talve emaga ühendatuks jätta.
  • Kahjuritõrjeks ja -profülaktikaks tuleks taimi korralikult nõgeseleotisega kasta. Selleks valmistatakse segu kahest liitrist kuni kaks nädalat tõmmanud nõgeseleotisest ja kümnest liitrist veest. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles