Galerii: armsat segasummasuvilat meenutav kodukohvik Viljandis

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikesekollased toolid, laes rippuvad mänguasjad, täpiline serviis ja klaaspurkides küpsised – tere tulemast Rohelise maja poodi ja kohvikusse. 

Rohelise maja pood ja kodukohvik on endale asupaiga leidnud vanas Viljandi Koidu tänava apteegis, mille Enn ja Kaari Onni koos laste ja sõpradega viis aastat tagasi renoveerisid. Pruunid seinad värviti heleroheliseks, vanad kapid ja riiulid päikesekollaseks ning oma koha leidis isegi pagaritöökoda, mis pakub iga päev uusi hõrgutavaid mahetoorainest küpsetisi – kooke, pirukaid ja muidugi ka rukkileiba. 

Foto:
Foto: Foto: Kaisa Jürmann

Enn Onni, väliseestlane New Yorgist, on kunagisest kodulinnast kaasa toonud armastuse hea kohvi vastu. Räägitakse, et nii head kohvi mujalt Eestist ei saagi. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Foto:
Foto: Foto: Kaisa Jürmann

Onnide sõnul on nende poes valik suurem kui mõneski Tallinna või Tartu ökokaupluses. Poest saab osta värskeid talukaupu Eesti talunikelt ja mahedaid kaalu-kuivaineid, mida mujalt saab osta vaid suurtes valmispakkides.

Foto:
Foto: Foto: Kaisa Jürmann
Sellel, kes Viljandisse satub, tasub kindlasti Rohelise Maja poodi ja kohvikusse kiigata. Sisekujudus on seal rõõmus ja omapärane ning suured mooni- ja kardemonisaiad lausa jumalikud. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles