Kodumasinate parandaja: inimesed kasutavad liiga palju pesupulbrit (3)

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin.
Pesumasin. Foto: Panther Media / Scanpix

Kodumasinate parandaja annab nõu, kuidas hoida oma pesumasin töökorras. 

Kodumasinate parandaja Andrus Olti sõnul on üheks tavapärasemaks probleemiks pesumasinatega see, et väljalaskevoolik on umbes: «Päevas helistab vähemalt 2-3 inimest murega, et vesi ei lähe enam pesumasinast ära.» Olti sõnul  tuleks aeg-ajalt väljalaskevoolikut lihtsalt juuksekarvadest ja pesuvahendi jääkidest puhastada.

Olti sõnul kasutavad inimesed ka liiga palju pesupulbrit. «Kogus, mis on pesupulbipakendil kirjas, on liiga suur ja tegelikult on üheks pesukorraks palju vähem pulbrit vaja,» selgitab Olt. Mehe sõnul võiks pesupulbri panna otse pesumasina trumlisse, mitte selleks ettenähtud sahtlisse. «Pesupulber ummistab aja jooksul selle sahtli ära ja sellepärast on palju tõhusam panna pesuvahend otse trumlisse.»

Selleks, et pesumasin ei hakkaks haisema, tuleks Olti sõnul kasutada vahepeal kõrgema temperatuuriga programmi. «Inimesed pesevad väga tihti ainult 30-40 kraadiga, aga see kuumus ei tapa baktereid. Aeg-ajalt tuleks panna pesu pesema 90 kraadi juures.» Olti sõnul tuleks iga paari kuu tagant pesta pesumasin läbi ka spetsiaalse pesuvahendiga, mis eemaldab pesumasinast katlakivi ja kahjulikud bakterid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles