Suur sisekujundushoroskoop: milline stiil sobib kõige paremini sinu tähemärgiga?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekujundus.
Sisekujundus. Foto: www.flickr.com

Elamine on küll kenasti sisse seatud, aga miskipärast ei tunne sa end seal üldse koduselt? Võib-olla on asi selles, et see stiil ei sobi sinu tähemärgiga absoluutselt kokku.

Jäär ja funktsionaalsus

Jäära kodus peab kõik olema hästi organiseeritud ja ligipääsetav. Sulle ei meeldi detailid ja aksessuaarid, eelistad pigem lihtsat ja selge joonega sisekujundust. Küll aga meeldib sulle, kui kodus on mõned aktsentesemed. 

Kui sisustad kodu, vali erksad värvid, mis annavad edasi su jõulist iseloomu, eelista modernset ja konkreetset joont ning ära hangi koju esemeid, mida on raske puhastada.

Sõnn ja mugavus

Sõnni kodus on kõige tähtsamateks mööbliesemeteks voodi ja diivan. Need peavad olema eriti suured ja mugavad juhuks, kui peaks tekkima tahtmine seal terve päev veeta. Eelistad naturaalseid materjale ja looduslikke värve, mis loovad koju mõnusa ja rahuliku atmosfääri. Eelista puidust mööblit, kivist tööpindu ja puuvilla. Kasta toalilli sageli ja tee sooja ilmaga aknad lahti, et naturaalne päevavalgus tuppa paistaks.

Kaksikud ja sotsiaalsus

Kaksikutele on äärmiselt oluline teistega suhtlemine ja seda silmas pidades tuleks sisustada ka sinu kodu. Hästi sobib multifunktsionaalne mööbel, mis võimaldab võõrustada paljusid sõpru, aga samas muul ajal jalus ei ole. Tähtsal kohal on sulle ka telerivaatamine ja väga kiire internet, mis samuti võimaldab seltsielu aktiivsena hoida. Mingi koha peaksid leidma ka mälestusesemetele, mida sulle koguda meeldib. Kui vähegi võimalik, peaks sinu kodus leiduma ka grill.  

Vähk ja perekesksus

Vähk hindab väga kodu, peret ja kodus ajaveetmist. Sinu kodu peaks olema hubane, aga praktiline, tulvil mälestusi ja kasulikke esemeid, samas aga avar ja valgusküllane. Sinu koju sobib hästi fotosein lähedaste ja eriliste hetkede piltidega. Samas pead olema ettevaatlik, sest sul on suur oht muutuda kogujaks, kes kuhjab koju tarbetut kraami.  

Lõvi ja luksus

Lõvidele meeldib elada laia joonega ja see peegeldub ka sinu kodus. Sulle meeldib osta luksuslikku mööblit ja sisustustarbeid. Sulle meeldivad soojad värvid, näiteks kuldne ja oranž, ning mugavad esemed. Hindad suursuguseid valgusteid ja pilkupüüdvaid keskseid luksuslikke esemeid igas ruumis.

Neitsi ja praktilisus

Neitsi on tuntud oma praktilise meele, puhtusearmastuse ja distsipliini poolest ning seda on näha ka sinu kodus. Sellest hoolimata meeldivad sulle väikesed detailid ja neid on su kodus palju. Seetõttu veedad suure osa ajast puhastades seda kõike, mis su kodus leidub. Pikapeale hakkab see su närve sööma, nii et  targem oleks oma elu lihtsamaks muuta. Raamaturiiulite asemel hangi raamatukapid, et raamatud ei saaks tolmuda. Sisustust valides lähtugi eelkõige praktilisusest.

Kaalud ja esteetilisus

Kaalude jaoks on oluline, et nende kodu oleks nauditav vaadata ja võimalikult esteetiline. Sa armastad sisustada kodu oma elustiilist lähtuvalt nii, et iga nurk annab mõista, mis su elus tähtsal kohal on. Kipud langema soodusmüükide ja kasutatud kauba lõksu ja seda endale tarbetult kokku ostma, vilistades tihti esemete funktsionaalsusele. Sind kannustab soov muuta oma kodu unikaalseks kunstiteoseks, aga sealjuures ei tohi sa unustada, et selles peab ka meeldiv ja mugav elada olema. Kasuta heledaid värve, metallist ja klaasist pindu. Ning võimalusel palka koristaja, sest seda sulle endale teha ei meeldi. 

Skorpion ja privaatsus

Skorpioni kodu on tema pelgupaik, mida sa armastad sisustada tumedates toonides. Mööbel olgu lihtne, pehme ja võimalikult vastu maad. Sinu tähemärgile mõjuvad hästi mõned nüüdisaegse joonega esemed. Arvestades tumedat sisustust, sobiks hästi näiteks hõbedased vaasid ja muud detailid. Mälestusesemeid sa ei eksponeeri, need on peidus kummutisahtlites. Sinu kalduvus asju koguda võib mõjuda halvasti energia voolavusele eluruumides, mistõttu tuleks sellega piiri pidada. Lase vahel valgust tuppa ja ära ummista avatud ruumi asjadega. 

Ambur ja visoon

Ambur on visionäär: sul on suurepärane võime ette kujutada, kuidas asjad kokku sobivad ja tulevikus välja nägema hakkavad. Sulle meeldib sisustamine, mistõttu pole sulle vaja rääkida,  milline su kodu välja peaks nägema: tead seda niigi. Küll aga tasub meeles pidada, et värvilised detailid on sulle loomuomased, samuti pisut lapseliku joonega kiiksuga detailid. Kuna sulle meeldib eklektika, on oht, et kodu saab lõpuks erinevate esemetega liialt koormatud, nii et püüa pidada piiri ja jätta elamisse avarust. Vastasel juhul tunned end rusutuna.  

Kaljukits ja traditsioonid

Kaljukits austab traditsioone ja on väga praktilise meelega. Sulle sobib kodu, mida on lihtne hooldada. Kvaliteedi eest oled nõus maksma, sest sulle meeldib, kui kodu kuigi sageli värskendama ei pea. Kasuta kodu sisustamisel tähenduslikke esemeid, pereantiiki, retromööblit. Praktilise meelega pead aga ettevaatlik olema, sest tihti takistab see sul välja vahetamast esemeid, mis tõesti vahetamist vajavad. Õpi asjadest loobuma, kui nende eluiga täis on.

Veevalaja ja eklektika

Veevalaja on tuntud oma eklektilise maitse poolest ega pööra liialt tähelepanu sisekujundusreeglitele. Kui hakkad kodu sisustama, teed seda täpselt nii, nagu ise tahad, kombineerides värve ja mustreid, mida ükski sisekujundaja kokku ei paneks. See on sinu ainulaadne stiil, mida pole mõtet peita. Värvidest sobib sulle hästi helesinine, hõbedane ja kõik sädelev, lilla ning indigokarva. 

Kalad ja rahuoaas

Kaladele on oluline, et kodu mõjuks rahustavalt, seetõttu peaks sinu kodu olema lihtsasti koristatav ja pakkuma lõõgastust. Sinu koju sobivad hästi unenäopüüdjad, soolalambid ja selletaoline. Kesksel kohal on vannituba, mis peaks olema suurejooneline ja mugav, suure vanniga, lõhnaküünaldega ja pehmete rätikutega sisustatud. Teisel kohal on magamistuba: suur (baldahhiin)voodi ja pimendavad kardinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles