Noorpaar ehitas kodu enneolematusse kohta

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kööginurk noorte kodus.
Kööginurk noorte kodus. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui sul ühel hetkel kõrgetest üürihindadest kõrini saab, tuleb pea tööle panna ja leida alternatiivne elamispind. Nii just see noorpaar tegigi.

2014. aasta suvel otsustas üks noorpaar, et nad ei taha enam kõrgete üürihindade tõttu vireleda ja peost suhu elada. Nii sündis Suurbritannias elavatel 30-aastasel Adamil ja 33-aastasel Nikkil otsus ehitada üks vana kaubik ümber hubaseks ühetoaliseks koduks.

Koos otsusega elada kaubikus sündis otsus loobuda üldse traditsioonilisest eluviisist istuda üheksast viieni kontoris, nii ütlesid mõlemad üles ka oma senise töökoha. Nende uueks koduks sai eriti suuremõõtmeline Ford Transit Luton, mille nad ostsid eBayst pisut enam kui 4500 euro eest. Kaubiku koduks ehitamisele kulus neil 6500 eurot.

Kõik vajalikud tööd tegi paar ise, tähelepanuväärne on sealjuures, et kummalgi puudus igasugune varasem ehituskogemus. Nad õppisid töö käigus, abiks sõprade nõuanded ja Youtube.

Nüüd mahutab elamiskõlblikuks soojustatud kaubik köögi, tualeti, duširuumi, magamistoa ja isegi tillukese terrassi!

Selle aasta veedab paar mööda Euroopat reisides, mis edasi saab, nad veel ei tea. Üsna kindel on aga see, et kellast kellani töö juurde ei naase nad enam kunagi. 

Rohkem infot leiab SIIT!

Kas sina elaksid sellises kodus? On sul ehk kogemust eriti väiksel pinnal elamisega? Jaga oma mõtteid meie kommentaarides, aadressil kodu@postimees.ee või meie Faceboooki-lehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles