Korteriostjate ootused: asjad, mis peavad uuel kortermajal olema (3)

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees

Tallinnas on konkurents korterite müügiturul tihe. Selleks et leida ostjaid, peavad uute kortermajade arendajad järgima väga täpselt ostjate ootusi. 

Kinnisvarabüroo 1Partner Advisory juhi Erkki Ääremaa sõnul on Tallinn kraanasid täis ja kuna konkurents on kõrge, siis ei ole uute korterite müük sugugi lihtne. «Kõigile ostjaid ei jagu ja seepärast peab väga täpselt järgima inimeste ootusi. Pigem eelistatakse väiksema korterite arvuga maju kui suuri kombinaate. Samuti peab hind olema õige – kahetoalise eest naljalt üle 130 000 euro ning kolmetoalise eest üle 160 000 euro ei maksta,” selgitab Ääremaa.

Ääremaa  sõnul on ostjate ootused kvaliteedile viimase paari aastaga lakke tõusnud: “Kõrgekvaliteetsed viimistlusmaterjalid, kolmekordsed aknad, vesipõrandaküte ning lift ka väiksemas majas on normatiiv, millest enam allapoole minna ei saa.”

Tuleva aasta kevadel valmib Tallinnas Sikupilli ja Kesklinna piiril Kappeli tänaval uus 1000-ruutmeetrine korterelamu, mille arendamisega 1Partner Advisory hetkel tegeleb. Ääremaa sõnul on antud projekti eripäraks kõigi majaelanike kasutuses olev nn. värkstuba, kus saab jalgrattaid hoida ja väiksemaid parandustöid teha. “Sellised ühiskondlikud ruumid on pea kohustuslikud elemendid Soomes ja Rootsis ning on nüüd levimas ka siiapoole,” kinnitab Ääremaa. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles