Uskumatu tehnika: koo endale villane tekk ilma kudumisvarrasteta

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ohhio.me

Kudumisvardad on kadunud, aga kudumise tuhin on peal? Tegelikult saab väga edukalt ka ilma varrasteta uhkeid tekke ja salle kududa. 

Pildid muljetavaldavatest tekkidest, mis on tehtud paljaste käte, mitte kudumisvarrastega, hakkasid internetis ringlema rohkem kui aasta tagasi. Nende autoriks on ukrainlanna Anna Marinenko. 

Kuna naine kasutab tekkide valmistamiseks paksu meriinovilla, leidis ta, et ilma varrasteta on kudumeid palju mugavam valmistada. Ebatavaliseks muudabki naise kudumistehnika see, et tema «tööriistaks» on hoopis iseenda käevarred. 

Salli kudumine võtab antud tehnikaga aega alla tunni, teki valmistamine aga paar tundi. Marinenko kudumeid on võimalik endale soetada ka internetikeskkonnast Etsy.  Suur tekk maksab seal pea 700 dollarit ja väike umbes 300 eurot. Sallid jäävad hinnavahemikku 100-200 dollarit. 

Foto:
Foto: Foto: www.ohhio.me

Kuna Marinenko kudumid, on üsna krõbeda hinnaga, on internetti tekkinud palju õpetusi sellest, kuidas ise ilma varrasteta sarnaseid kudumeid valmistada. 

Vaata videost, kuidas endalegi üks suur tekk ilma kudumisvarrasteta teha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles