Halloween on ukse taga: lihtsad ideed koduse õuduspeo korraldamiseks (1)

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eva-Lotta Kivi

Halloween ei ole eestlaste seas nii populaarne tähtpäev kui näiteks Põhja-Ameerikas, kuid järjest enam korraldatakse meilgi erinevaid halloween'i-pidusid.

Kellel on plaanis sõpradega või lihtsalt pereringis väike õuduspidu korraldada, saavad siit ehk mõned ideed. 

Kes kõrvitsaid õõnestada ei viitsi, võib lõbusa välimusega «minikõrvitsad» meisterdada näiteks mandariinidest, joonistades neile markeriga näod. Väikesed kummitused saab valmistada aga pooleks lõigatud banaanidest. Näo saab neile anda näiteks sulatatud šokolaadiga.

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Kuna poodides leidub halloween'i ajal hulgaliselt temaatilisi muffiniümbriseid, siis võib suure koogi asemel hoopis kreemivõõbaga muffineid või pisikesi koogikesi küpsetada.

Šokolaadi-tassikoogid vahukommikreemiga

  • 480 ml jahu 
  • poolteist tl küpsetuspulbrit 
  • 1 tl soola
  • 250 ml kuuma vett 
  • 150 ml kakaod 
  • 180 ml võid 
  • 350 ml suhkrut 
  • kaks muna
  • soovi korral veidi vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Sega kakao ja kuum vesi. Teises kausis mikserda omavahel või ja suhkur. Kui need on segunenud, lisa ükshaaval munad ning soovi korral vanilliekstrakt või vanillisuhkur. Lisa segule veel jahu, küpsetuspulber ja sool ning seejärel kakaosegu, samal ajal aeglaselt mikserdades. Kui tainas on ühtlane, pane see muffinivormidesse (täites umbes 2/3 paberist). Pista koogikesed ahju umbes 20 minutiks küpsema. Kui koogid on valmis, lase neil täielikult jahtuda ning seejärel kata need meelepärase kreemiga.

Vahukommikreem

  • neli munavalget
  • 240 ml suhkrut 
  • veidike valget veiniäädikat
  • soovi korral vanilliekstrakti
  • soovi korral toiduvärvi

Pane munavalged, suhkur ja törts valgeveiniäädikat kuumakindlasse anumasse ning aseta podiseva veevanni kohale. Vispelda, kuni suhkur on segunenud ning segu on soe (umbes 3-4 min). Seejärel eemalda kauss veevannilt ning mikserda see läbi (alusta mikserdamist kõige aeglasemal kiirusel ja ajapikku lisa kiirust). Mikserda, kuni kreem on tugev ja läikiv. Soovi korral lisa kreemile veel vanillisuhkrut ning värvi saamiseks veidike toiduvärvi. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles