Lugeja: pesukuivati lõhub, kulutab ja kahandab riideid

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivati.
Kuivati. Foto: www.flickr.com

Koduportaali lugeja kirjutab, et tema ei usu enam jutte sellest, kuidas kuivati riideid õrnalt kohtleb, neid ei lõhu ja väiksemaks ei muuda. Küsisime järele, kuidas sellega on.

«Mul on pool aastat olnud pesukuivati ja olen selle ajaga pidanud maha kandma rohkem riideid kui muidu viie aasta jooksul. Paljud puuvillased rõivad on pärast kuivatist võtmist numbri võrra kahanenud, mõnel asjal on augud sees, voodipesu on hõredaks kulunud,» kirjutab lugeja. Masin sai tema sõnul valitud vastavalt müügimehe soovitusele, sugugi mitte kõige odavam. 
«Alguses arvasin, et ehk on asi masinas, aga ma ei tahaks seda uskuda, sest see on välja reklaamitud kui eriti pesusõbralik ja õrn. Olen väga nördinud. Usun, et kuivati lõhub, kahandab ja kulutab riideid kohutavalt,» ütleb ta. 

Vastab Erki Soopere kodumasinate remondiga tegelevast ettevõttest Funkab: 

«Pesukuivati ei tohiks tekitada augukesi ega kahandada kangast. Kuna pesu pestakse eelnevalt pesumasinas ja seejärel asetatakse kuivatisse, siis augukeste tekitajaks võib olla pigem pesumasina trummel. Kanga kahanemine pesu pesemise või kuivatuse käigus viitab siiski valesti valitud pesu- või kuivatusprogrammidele. Tuleks ka kindlasti jälgida riietel olevaid märgistusi millist temperatuuri need kannatavad ja kas need sobivad trummelkuivatis kuivatamiseks. Trummelkuivati kogub pesupesemise käigus tekkinud lahtised riidekiud ja seeläbi võibki tunduda, et pesu kuluks justkui kiiremini.»

Kui ka sul on koduteemalisi küsimusi, millele ise vastust ei leia, saada need aadressile anna-liisa.mets@postimees.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles