Fotod: noore isa nõukaajal ehitatud beebivoodis magab juba teine põlvkond

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebivoodi.
Beebivoodi. Foto: Erakogu

Postimehe lugeja saatis meile fotod lapsevoodist, mis nõukaaja lõpu tagasihoidlikes tingimustes üsna algeliste vahenditega valmis sai meisterdatud ja nüüd juba lapselapse kasutusse jõudnud on.

«Tegin selle oma esimese lapse sünni puhuks 1988. aasta sügisel, kui olin tudeng. Mõte tuli täitsa lambist ja kokku sai see pandud käsitsi ja üsna algeliste tööriistadega: käsisaag, vändaga puur, peitel, liivapaber…» meenutab meile pildid saatnud Marti. Lauamaterjal sai ühepaksuseks lastud töökojas, keskmised pulgad on treitud käsitsi, ülejäänu tegi Marti isa metallitöömasinal. Isa hangitud on ka sisemised läbitepitud kunstnahast valged polstrid.

Voodis on maganud Marti mõlemad lapsed ja seda peaaegu kuni kolmeaastaseks saamiseni: tegu on umbes 110 sentimeetrit pika kiikuva hälliga, kuhu laps üsna kaua magama mahub. Mõni aeg pärast esimese voodi valmimist meisterdas Marti kaks sellesarnast veel: sõpradele ja raha eest, sest tudengile kulus raha ikka ära, nagu mees muheldes tunnistab. 

Foto: Erakogu

«Kaks aastat tagasi teatas poeg, et minust saab varsti vanaisa. Ei jäänudki muud üle, kui sai suvilas pööningult häll jälle välja toodud ja üle värvitud. Seekord leidsin Reeda kardinapoest ilusa kanga peal oleva pildi, mille voodi otsa kleepisin. Täitsa vahva sai. Nüüd magab selles väike Eliise,» ütleb Marti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles