Kuidas sisustada kodu, kui raha sisuliselt ei ole

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interjöör.
Interjöör. Foto: www.flickr.com

Napid rahalised vahendid pole kindlasti põhjuseks, miks kodule õdusamat ilmet anda ei saa. Tuleb lihtsalt pea tööle panna.

Kui eelarve on nullilähedane, tundub ilmselt võimatu, et kodu üldse sisustada annaks. Päris tõsi see aga siiski pole. Leidub mitmeid häid lahendusi, kuidas elamine väga piiratud võimalustega siiski koduseks sisustada.

Keskendu lõpptulemusele

Mõtle kõigepealt läbi, mida sa saavutada tahad ja mida sul minimaalselt selle jaoks vaja on. Vali välja, mis võiks olla toa keskpunkt - võib-olla mõni suur, mõjus teise ringi poest leitud maal? Või hoopis mugav diivan? Loo ülejäänud tuba selle ümber, seda rõhutades, jupphaaval.

Tööta sellega, mis sul olemas on

Enne, kui hakkad oma niigi olematut raha kulutama hetkel trendikatele sisustuselementidele, vaata, mis sul juba olemas on. Äkki saad olemasolevad mööblitükid kõik ühte karva võõbata? Selleks sobivad hästi värvipoes ebaõnnestunult kokku segatud ja odavalt müüki pandud värvid. Võib-olla leidub vanaema kapis vanu kangaid, millest saad õmmelda padjakatteid?

Ole ise kunstnik

Pole mingi saladus, et võimas, suuremõõtmeline kunstiteos annab kodulejuurde palju hubasust, aga PÄRIS kunstnike PÄRIS tööd on mõistagi seda kallimad, mida suuremad nad on. Õnneks saab vinget abstraktset kunsti teha igaüks. Osta tühi lõuend, otsi internetist ideid ja hakka peale.

Ole toataimedega loominguline

Kui sul on piiratud eelarve, võid üritada toataimi küsida erinevatest aiandusgruppidest Facebookis - väga tihti otsib keegi oma taime tütartaimedele uut kodu. Toataimed annavad elamisele väga palju sisu juurde.

Hoia alati silmad lahti

Kui vajad mingeid konkreetseid esemeid, kammi lakkamatult järelturgu, näiteks osta.ee või soov.ee portaale, kus liigub väga palju väga asjalikku kodusisustajale tarvilikku kraami alates diivanitest lõpetades sisustuselementidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles