Kogemus: miks ei peaks kunagi oma koju garderoobituba kavandama (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garderoobituba.
Garderoobituba. Foto: www.flickr.com

Paljud unistavad, et ükskord, kui neil on korter või maja, kus piisavalt ruumi, saab seal olema ehtne garderoobituba, just selline, nagu filmides nähtud. Selgub, et see võib olla väga halb idee.

Alustades "Seksist ja linnast" on ka paljud Eesti naised aastaid unistanud võimalusest saada endale oma garderoobituba. Suurel osal neist on see juba olemaski. Aga kel veel pole, neile kinnitab üks garderoobitoa omal nahal järele proovinud naine seda ka mitte nii väga igatseda. 

Brie kirjutab koduajakirja HouseBeautiful veergudel, kuidas garderoobituba oli tema jaoks aastaid ülima luksuse väljendus: see tähendas, et kodus on piisavalt ruumi, mida millelegi sellisele raisata saab, ja järelikult on elujärg juba üsna hea. Kui tema lõpuks sellise koduni jõudis, kus oli suisa kaks garderoobituba, oli ta seitsmendas taevas. Peagi selgus aga, et selle luksusliku lisavõimaluse näol on tegemist paraja õudusunenäoga. Miks? Naine põhjendab kenasti.

Tohutusuur tuba ahvatleb sind hoidma kinni esemetest, mida sa tegelikult ei vaja. Kui ruumipuudus ei pitsita, kipub kergesti tekkima harjumus hoida igaks juhuks alles igasugu mõttetut  kraami. 

Sa ei kanna iial neid riideid, mida see ruum mahutab. Inimesed kannavad keskmiselt viit erinevat rõivastust, ülejäänud riided saavad kapist välja harva ja seisavad niisama. Kui sul on nüüd garderoobituba, on see tõenäoliselt kas pooltühi või täis mõttetuid hilpe, mida sa tegelikult ei vaja. Aga miski ei pidurda sind riideid juurde ostma, sest ruumi ju on.

Seda on väga raske korras hoida. Jaa, muidugi on olemas  inimesi, kelle käes kõige korrastamine on nagu lapsemäng ja käib muuseas. Kui sa aga pole maailma kõige organiseeritum ja korralikum inimene, on väga raske hoida korda ruumis, mille ukse võib pärast tohutu segaduse tekkimist lihtsalt tagantkätt kinni virutada ja mitte sellele mõelda. 

Sa ostad palju panipaigasüsteeme, mida kunagi ei kasuta. Igal pool sisendatakse sulle, et ainus, mis sind organiseeritud garderoobitoast lahutab, on piisav arv igasugu korve ja karpe, kuhu asjad paigutada. See on lõks! Sa peaksid ostma ühesugused, täielikult või osaliselt läbipaistvad kastid nii, et näeksid, mis nendes sees on. Või siis varustama kõik kastid siltidega. Vastasel juhul on garderoobituba üsna pea jälle totaalselt pahupidi pööratud.

Ja lõpuks ruumi raiskamise küsimus. Selle asemel, et rajada oma riietele altar, võiksid seda ruumi kasutada millekski palju paremaks. Sellest võiks saada kodukontor, laiendus magamistoale, suur vannituba või muu taoline arukas ruum, mis on praktiline ja vajalik. 

Mõtle nüüd järele: see seinaäärne riidekapp sinu magamistoas ei tundugi vist enam  nii vilets variant? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles