Ida-Virumaa areneb: piirkonda kerkib üle aastate uus korterelamu

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Ida-Virumaal.
Kortermaja Ida-Virumaal. Foto: www.tiigi.eu

Ida-Virumaa on perspektiivikas piirkond, kuhu ometi pole aastaid ühtki uut korterelamut lisandunud. Toila vallas ses osas aga pilt peagi muutub. 

Nimelt kerkib uus korterelamu Toila valda Vokale, mis oma mereläheduse ja ühtehoidva kogukonnavaimuga on üks heakorrastatumaid asulaid Ida-Virumaal. 

«Arendus põhineb kahel ideel,» kommenteerib OÜ Voka Vara juhatuse liige Meelis Tint. «Esiteks on meil kindel veendumus, et olemasolevaid hooneid on võimalik rekonstrueerida väga energiasäästlikeks ning hästifunktsioneerivateks. Tiigi 5 elamuga samaväärselt rekonstrueeritud hoone majandamise osas on meil viieaastane kogemus ning tulemused näitavad kordades väiksemaid küttekulusid. Ekspluatatsioonimugavust suurendavad hoonet juhtivad ning erinevaid näite edastavad automaatikasüsteemid, mis lisaks loovad ka väga head sisekliimat,» ütleb ta.

Teise suure ideena toob Tint välja asjaolu, et Ida-Virumaal on põhimõtteline puudus uutest elamispindadest. «Uute pindade puudus viib alla ka keskmise korteritehingu ruutmeetrihinna ning näitab halvas valguses elanike ostujõudu. Voka paikneb ümbritsevate linnade tootmisalade keskel, mis võimaldab head ligipääsu töökohtadele, asudes ise looduskaunis ning mereäärses kohas. Loodame uute korteritega anda võimaluse kohalikel elanikel parandada oma eluruume, ettevõtetel ja riigiasutustel pakkuda kortereid vajalikele spetsialistidele ning muuta tervet elukeskkonda väärikamaks,» lisab Tint.

Uus Maa Jõhvi büroo juhataja Hannes Hallik kiidab, et Voka on suurepärase taristuga alevik, kus asuvad kauplus, lasteaed, nüüdisaegne spordihall ja staadion. «Asulal on bussiühendus nii Jõhvi kui Sillamäega, mis asuvad kümne kilomeetri kaugusel. Koolibussiühendus on Toila alevikuga, kus asub gümnaasium. Keset alevikku on kena paisjärv kalapüügivõimalusega, kus suviti saab ka ujuda ja talviti uisutada. Voka mererand asub 15-minutilise jalutuskäigu kaugusel,» loetleb ta piirkonna plusse.

Rajatavasse korterelamusse aadressil Tiigi 5 oodatakse elama nii kohalikke kui kaugemalt tulijaid. Arvestatud on elanikega nii Jõhvi ümbrusest kui kaugemalt, kes asuvad tööle energeetika- või meditsiinisektorisse, vanglateenistusse ja mujale. Valikus on nii 1- ja 2-toalised korterid avatud köögi ja eraldi tubadega, mille hulgast leiab sobiva nii noor pere kui vanemaealine. Lisaks on pakkumisel ka neljatoalised rõdudega perekorterid.

Tiigi 5 on Voka Vara OÜ rekonstrueeritav 31 korteriga elamu. Olemasolevast hoonest säilitatakse ainult põhikonstruktsioonid, mis on heas seisukorras, ning valmides on tegemist sisuliselt uusehitisega. Kinnistu osas on teostatud detailplaneering, millega määratakse liikluskorraldus, tagatakse igale korterile parkimiskoht, juurdepääsud prügiveo- ning päästeautodele ning täiendav ehitusõigus varikatusega parkimisrajatise ehitamiseks. Hoone valmib 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles