5 suurepärast jõulukingiideed parimale sõbrannale

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Teine advent on juba selja taga ja sellepärast on viimane aeg hakata jõulukingitusi varuma. 

Valisime välja viis kingitust, mis sobivad imehästi näiteks sõbrannale kinkimiseks.

Kalender 

Kuna kohe pärast jõule on ees ka aastanumbri vahetumine, on kalender igati praktiline kink. Toidupiltidega kalender esimesest ettejuhtuvast supermarketist ei ole võib-olla kõige originaalsem ja oodatum kingitus, kuid näiteks see noore tekstiilidisaineri Pamela Peepsoni illustreeritud kalender rõõmustab sinu sõbrannat kindla peale. See on nii praktiline kui ka suurepärane disainielement. 

Kui aasta on läbi, saab kalendris olevad pildid panna lihtsalt seinale või kinkida edasi sünnipäevakaartidena. Kauni kalendri saab endale soetada näiteks TALI disainipoest. 

Pamela Peepsoni illustreeritud A4 kalender. Foto:
Pamela Peepsoni illustreeritud A4 kalender. Foto: Foto: TALI disainipood
Pamela Peepsoni illustreeritud A4 kalender. Foto:
Pamela Peepsoni illustreeritud A4 kalender. Foto: Foto: TALI disainipood

Raamat

Kui su sõbranna hindab head huumorit, siis tasub tema kingikotti poetada näiteks see Anne Vetiku raamat «Lolle küsimusi pole olemas». Raamat peidab endas 200 küsimust, mida esitada sõpradele, vanematele, kolleegidele, suvalistele tuttavatele, tulnukatele ja välismaalastele näiteks autos, lõkke ääres, peol, kontoris, üksikul saarel, kinnipidamisasutuses või piknikul. Küsimused, mis võivad päästa nii mõnegi piinliku vestluse ning panevad mõtlema olulistele ja ka täiesti ebaolulistele teemadele. 

Anne Vetiku raamat «Lolle küsimusi pole olemas» Foto:
Anne Vetiku raamat «Lolle küsimusi pole olemas» Foto: Foto: Toni Läänsalu

Teistmoodi dekoratiivpadi 

Pillow & Pillow dekoratiivpadjad ei sobi kohe kindlasti igaühe koju, kuid erilised on nad kindla peale. Maskidel on kujutatud Eesti erinevatest paikadest pärit rahvariiete mustreid nagu näiteks Setumaa, Muhu, Tõstamaa, Iisaku. Patjade pilt on inspireeritud Mehhiko pühast Dia de Muertos, mil avaldatakse austust surnutele. 

Foto:
Foto: Foto: osta.ee

Põneva disainiga helkur 

Selle asemel, et käia ringi mõne erakonna või tundmatu ettevõtte logoga helkuriga, soeta endale või oma sõbranna jõuludeks hoopis mõni huvitava disainiga helkur. KuKuJuku Helku uus kollektsioon on näiteks tõeliselt armas ja omapärane. Helkureid saab endale soetada näiteks TALI disainipoest.

KuKuJuKu Helkud. Foto:
KuKuJuKu Helkud. Foto: Foto: TALI disainipood

Põnev kunstiteos või pilt 

Miks mitte üllatada oma sõbrannat mõne põneva kunstiteosega. Kellel on kunstiannet võib ise kätt harjutada, kuid alati on võimalus ka noorte ja andekate kunstnikute poole pöörduda. Liisi Lukki sürrealistlikud-naivistlikud joonistused on fantaasikarikkad ning isikupärased ja sobivad imehästi näiteks kinkimiseks. 

Foto:
Foto: Foto: osta.ee
Foto:
Foto: Foto: osta.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles