Viis nutikat kingiideed mehele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused
Kingitused Foto: SCANPIX

Meessoost isikutele nagu näiteks abikaasale, poisssõbrale, isale või vennale on mingil põhjusel kõige keerulisem kingitusi teha. Et seda rasket katsumust veidi lihtsamaks muuta, anname mõned soovitused. 

Meestega kipub olema nii, et neil on justkui kõik vajalik alati olemas. Lisaks sellele ei oska nad üldjuhul kunagi vastata, mida nad jõulu- või sünnipäevakingiks soovivad. Need viis asja valmistavad neile aga suure tõenäosusega head meelt. 

Õlle- või veinikoolitus

Mees, kes peab lugu heast veinist või on suur õllesõber, tunneb ühest harivast koolitusest, kus saab oma lemmikjooki ka degusteerida, kindlasti rõõmu. Taolisi koolitusi pakutakse nii algajatele kui ka edasijõudnutele. 

Kuna Eestis toodetakse palju põnevaid käsitööõllesid, on hea kingiidee näiteks kinkekaart käsitööõllede degusteerimisele ja õlleajaloo koolitusele.

Foto:
Foto: Foto: www.flickr.com

E-luger 

Raamatusõbrale on e-luger kahtlemata üks parimaid kingitusi. Selle asemel, et vedada endaga näiteks jõulupuhkusele kaasa hunnikute viisi raamatuid, saab mahutada suure hulga raamatuid seadmele, mis kaalub üldjuhul vähem kui 200 grammi. 

Eelistada võiks just e-tint ekraani ja küljevalgustusega lugereid. Luger, mis kasutab e-tinti, näeb nimelt ekraanil välja nagu päris paber. Valgustuse olemasolu muudab lugemise aga lihtsalt pimedas mugavamaks. 

Miks on lugerist aga parem raamatuid lugeda kui näiteks telefonist või arvutist? Telefonid ja arvutid kasutavad nimelt LCD-ekraane, mis kiirgavad valgust otse silma. See aga väsitab silmi. Lisaks sellele peab lugeri aku telefoni või tahvelarvuti omast palju kauem vastu. Head lugerid on näiteks Kindle Paperwhite ja Kobo Glo. Loe e-lugeritest pikemalt siit!

Kindle Paperwhite e-luger Foto:
Kindle Paperwhite e-luger Foto: Foto: Kalev Aasmäe/Postimees

3. Kvaliteetne raseerimiskomplekt

Korralik raseerija on asi, mida igal mehel vaja on. Miks mitte üllatada oma kallimat või isa sellel aastal aga millegi luksuslikumana? Eestis on päris mitu e-poodi, mis müüvad erinevaid kvaliteetseid puidust käepidamega raseerijaid ja komplekte, kuhu kuulub lisaks raseerijale veel näiteks habemeajamispintsel ning spetsiaalne vahukauss. 

Foto:
Foto: Foto: Raseerija.ee Facebook

4. Midagi Eesti disaineritelt

Meie kohalikud disainerid on loonud palju põnevaid ja kasulikke asju ja sellepärast tasub kingitust otsides ka nende töid piiluda. 

Näiteks kaarditasku või rahakott on asi, mis kulub alati marjaks ära. Tehakse neid nii nahast kui ka puidust. 

Nahast kaarditasku. Foto:
Nahast kaarditasku. Foto: Foto: osta.ee

5. Vanad head sokid ja lipsud 

Mingil põhjusel leiab igal aastal mõnest  «Mida ei tohiks kinkida» nimekirjast sokid. Tegelikult on meestel aga alati hea meel, kui nad leiavad kingipakist uue paari sokke. Mees, kes armastab kanda lipse, on alati rõõmus ka uue lipsu üle.

Kui su väikevend armastab aga pigem sportlikku stiili, siis ei tasu teda mõne erkpunase kikilipsuga üllatada. Alati tasub ikka kinkida asju, mis inimese olemuse ja stiiliga kokku käivad. 

Kikilips Foto:
Kikilips Foto: Foto: Liis Treimann
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles