Viis asja, mida jõulude ajal kindlasti teha ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulustress.
Jõulustress. Foto: SCANPIX

Selleks et jõulupühade aeg ei muutuks hüsteeriliseks tõmblemiseks, tasuks heaga loobuda nii mõnestki kombest. 

Kaootiline ostlemine

Kõik jõuludeks tarvilikud sisseostud peaksid saama tehtud paar päeva enne pühi. Kaubanduskeskustest eemalehoidmine aitab säilitada tõelist jõulumeeleolu ja meelerahu.

Kingitustega piinlemine

Selle asemel, et sihitult veebipoode lapata ja pärispoodides edasi-tagasi käia, küsi oma lähedastelt lihtsalt, mida nad jõuluks soovivad. See säästab suurest peavalust teemal, mida kellelegi kinkida.

Loobu täiuseihalusest

Paljud panevad end enne jõule suure pinge alla soovist vastata oma pühadekorraldamisel mingile ideaalile. Kingid peavad olema ideaalsed, jõulukaunistused peavad olema ideaalsed, laud peab olema ideaalselt kaetud, toidud imemaitsvad. Selle asemel lepi vähema täiuslikkusega ja naudi hetke. 

Töötamine puhkuse ajal

Kui sul on tegelikult pühade ajal puhkus, siis hoia heaga tööasjadest eemal. Sinu töösse mattumine pole aus nende suhtes, kes sinuga koos pühasid veedavad ja arvestasid, et oled nende jaoks päriselt olemas. See pole aus ka sinu enda suhtes: kindlasti vajad sinagi puhkust. 

Vastumeelsete asjade tegemine

Sa ei pea minema külla kellelegi, keda sa tegelikult näha ei taha, ega osalema tegevustes, mis sulle huvi ei paku. Peaasi, et sinu kõige lähem pere oleks rahul ja õnnelik, kellegi teise soovid ei pea sel ajal aastas nii olulised olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles