Tee ise: väga nutikas meetod isikupäraste kingipakkide meisterdamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isetehtud kingipakid
Isetehtud kingipakid Foto: retrostuudio.ee

Poest põneva ja isikupärase kingikoti või pakkepaberi leidmine võib osutuda parajaks väljakutseks, mistõttu tasuks tõsiselt kaaluda lihtsaid omavalmistatud pakendeid.

Selliste pakendite meisterdamisega toetad ühtlasi taaskasutuslike ideid ja vähendad jõuludeaegset liigtarbimist. Omapärase stiiliga taaskasutamiseks mõeldud kinkekotid ja -karbid on suurepäraseks kingituseks ka omaette, samuti sobivad need väga hästi sisekujunduselementideks. 

Vaja läheb: 

  • taaskasutusmaterjalidest kinkekotid/karbid;
  • maalriteip;
  • pintslid;
  • Fusion mineraalvärvid must ja valge;
  • harilik pliiats;
  • joonlaud;
  • käärid;
  • glitterliim;
  • dekoratiivteip kuldne;
  • käsitöökaunistused meisterdamiseks: kuldsed lumehelbed;
  • prinditud põdrapea pildid;
  • superliim Moment

Tee nii:

1. Alusta sellest, et otsid internetist sobivad pildid, prindid need välja kingikottidega sobivas suuruses ja lõikad need mööda piirjooni välja. Näiteks guugelda «deer head silhouette» ja lae see fail endale printimiseks arvutisse.

2. Eemalda kinkekottidelt paelad ja pane need värvimiseks kõrvale. Mõõda kinkekoti kõrgus ning arvesta välja mitu triipu saad kinkekotile teha. Märgi harilikuga punktid ja tee seejärel piirjooned kogu koti ümber. Kirjuta hariliku pliiatsiga lahtritesse V-valge või M-must, et teaksid teipimisel värvide vaheldumise loogikat jälgida. Tee sama karbil.

3. Teibi valgete triipude värvimiseks piirjooned kogu koti ja karbi ulatuses. Kõige parem on selleks kott kenasti lahti vormida.

4. Värvi jooned valgeks Fusion mineraalvärvidega kahe kihina, lastes värvil kihtide vahel umbes 30 minutit kuivada. Seejärel eemalda koheselt teip värvitud kottidelt ja karbilt.

5. Korda tegevuskäiku teipimisest ja värvimisest, et luua valgete kõrvale mustad triibud.

6. Alusta kottidelt ära võetud paelte värvimist glitterliimiga. Kasuta alusena tavalist A4 formaadis lehte või näiteks kilekaant. Tõmba paeltele peale glitterliimiga triibud ja aja need laiali väikese pintsliga. Jäta mõneks ajaks paelad kuivama.

7. Olles lasknud musta-valge triibulistel kottidel ja karpidel kuivada, võid asuda hariliku pliiatsiga põdrapea kontuuri kottidele joonistama. Samal ajal tee värviparandused musta ja valge värviga ning peene pintsliga.

8. Järgmise sammuna kanna kindla käega piirjooned glitterliimiga ja värvi need ära ka seest. Lase liimitud pindadel kenasti kuivada.

9. Otsi karbi dekoreerimiseks välja kuldsed lumehelbed, superliim Moment ja dekoratiivne iluteip.

10. Liimi lumehelbed karbile vähemalt kahele küljele, lase liimil kuivada. Märgi karbile hariliku pliiatsiga täpid kui kõrgele iluteipi soovid. Näiteks 2,5 cm kogu karbi ulatuses, et kaunis teip oleks iga nurga alt vaadates otse.

Valmis nad ongi. Rohkem infot ja pildiõpetuse leiad SIIT!

Foto: retrostuudio.ee

Kui ka sul leidub kodus projekte, mida meie lugejatega jagada tahaksid, saada fotod ja lühike kirjeldus tehtust aadressile anna-liisa.mets@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles