Fotod: vaata, missugune üllatav toon valiti 2017. aasta trendivärviks

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta trendivärv on hallikassinine.
2017. aasta trendivärv on hallikassinine. Foto: Värvikeskus

Värvikeskus esitles järgmise aasta kõige trendikamat värvi ja valik on üsna ootamatu.

Värvikeskus tutvustas juba teist aastat tuleva aasta trenditoone ja tapeedi- ja dekoratiivvärvitrende. Muuhulgas esitleti rahvusvahelise värvitootja AkzoNobeli kokkukutsutud ülemaailmse disainerite ühenduse otsust, mille kohaselt on tuleva aasta trendivärv hallikassinine Denim Drift ehk teksasinine.

Foto: Värvikeskus

Hallikassinine on tõeliselt pretensioonitu toon, mis sobib iga elustiili ja interjööriga.

Värvikeskuse hinnangul on 2017. aasta värvipaletis on kõige tähtsam tasakaal. Näeme julgete ja eredate värvide ning tagasihoidlike ja neutraalsete toonide vahelist huvitavat kontrasti. 

Juhtmõttest lähtuvalt pakutakse välja 4 trendikat värvipaletti:

UUSROMANTISM: too loodus tuppa

Foto: Värvikeskus

Sellest esmapilgul ehk ootamatust värvikollektsioonist, mida võiks kohati ka julgeks nimetada, kumab läbi mõnus hipilik meeleolu. Unustage sirged jooned ja ideaalsed aluspinnad, pisut konarlikud pinnad ja jooned lisavad iseloomu ning muudavad kõik loomulikumaks.

JAGATUD INDIVIDUALISM: loo ruum kõigile, aga säilita igaühe ainulaadsus

Foto: Värvikeskus

Paletti iseloomustavad julgete ja säravate toonide kõrval sügavamad ja tumedad toonid, mida sobivad imehästi kasutamiseks nii koos kui eraldi. Vali kiirgavad ja kutsuvad toonid ning tasakaalusta neid neutraalsete pindadega, tulemuseks on ruum, mis peegeldab igaühe erinevat iseloomu ja loob neutraalsel taustal tervikliku värvilahenduse. Siin on nii neoonroosa kui pehme roosa, elav kirsipunane, kuid nende kõrval on tugevalt tunda ka rahuliku hallikassinist, mis lasebki näha kõiki karaktereid korraga, seadmata ohtu üleüldist kujundust.

TÖINE KODU: leia tasakaal töö ja eraelu vahel

Foto: Värvikeskus

Töise kodu värvipalett koosneb jahedatest rahulikest toonidest, mis aitavad fookust hoida ja kontsentreeruda ning selle kõrval säravad soojemad ja erksad toonid energia lisamiseks. Mõnele meeldib diivanil töötada, mõnele voodis, mõnele korralikult töölaua taga, kõige olulisem on, et tunned ennast mugavalt, lõõgastunult ning keskendunult.

KAALUTLETUD LUKSUS: keskendu mälestustele ja kogemustele

Foto: Värvikeskus

Värvikollektsioon laseb keskenduda rohkem kogemustele ja mälestustele, see on parim kooslus pehmetest neutraalsetest toonidest, mis lubavad hallikassinisel särada ja silma paista. Täiusliku tulemuse jaoks on vaja veel erinevaid kutsuvaid aksessuaare nagu kašmiirist pleed või käsitööna valminud puidust laud. Hinda seda, mis on tegelikult tähtis ja hülga koormav materiaalsus, tagasihoidlikkus on uus luksus.

Rohkem infot leiab Värvikeskuse Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles