Ettevaatust: jõulud on aeg, kus vargad külastavad väga paljusid kodusid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Sa veedad pühad kodust eemal sugulaste juures või sõidad hoopis terve perega soojale maale? Ära unusta seda, et tühi kodu on varastele suurepärane sihtmärk. 

Enne jõule kodust lahkudes tasuks kindlasti mõelda sellele, kuidas oma kodu niiöelda ebameeldivate külaliste ehk murdvaraste eest kaitsta, vahendab House Beautiful. 

Alarmsüsteemidest ja valvekaameratest on küll palju abi, kuid kindlat kaitset ei anna needki. Kui sul on plaanis pühadel mitu päeva kodust eemal olla, siis tasub näiteks naabritega kokkulepe teha. Ehk on nemad kodus ja saavad ka sinu elamisel silma peal hoida.

Terve perega välismaale reisides tasuks aga mõelda sellele, kas sotsiaalmeedias tasub sellest teada anda. Pigem tuleks seda vältida, sest kui sinu sotsiaalmeedia konto on näiteks avalik, võib antud info jõuda ka varasteni. 

Kasu võib olla ka pealtnäha väikestest abinõudest – tule tuppa põlema jätmisest, lillepoti alt varuvõtme ära võtmisest jne.

Kui sul on plaanis mõnel õhtul vaid paariks tunniks kodust lahkuda, siis ei tasu eksponeerida ka oma jõulukingitusi. Kui kuuse all olevad kingitused on juba aknast tänavale näha, võivad vargad just nende tõttu sisse murda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles