Video: Facebooki boss Zuckerberg tutvustas oma kodus tegutsevat teenijat

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: AFP/SCANPIX

Möödunud aasta lõpul võttis Facebooki-boss Mark Zuckerberg endale eesmärgiks käesoleva aasta jooksul koju isiklik teenija soetada. Tänaseks päevaks on ülesanne täidetud. 

Päris klassikalise teenijaga küll tegemist ei ole: nimelt on Zuckerbergi koduabiline tehisintellekt Jarvis, kellele on hääle andnud üks mehe lemmiknäitlejatest, Morgan Freeman. 

Jarvise ehitas Zuckerberg otsast lõpuni ise ja tegu on tõesti tõhusa abilisega. Muuhulgas kontrollib see kodu temperatuuri, tulesid ja välisuksi, tuvastab nägusid, kontrollib Zuckerbergi lapse toas olevat kaamerat, heidab mehele hommikuti tema kuulsaid T-särke ja röstib isegi saia. 

Mehe sõnul on Jarvis esialgu väga lihtsakoeline, aga tal on kindel plaan asja edasi arendada ja kõrvaldada paljud puudujäägid, mis Jarvisel praegusel hetkel on. Kindlasti tahab Zuckerberg, et Jarvis kontrolliks rohkem tubasid tema kodus ja aitaks teda näiteks söögivalmistamisel. 

Zuckerberg ei välista, et ta kunagi sääraseid lahendusi laiemalt tootma hakkab, aga midagi kindlat ta hetkel ei luba. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles