Vaheldus tavalistele piparkookidele: imemaitsvad piparkoogimaitselised vahvlid

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kellel klassikalistest piparkookidest juba isu täis, võib vahelduseks proovida neid maitsvaid piparkoogivahvleid. Ideaalsed hommikusöögiks või lihtsalt magusroaks pärast jõulutoite. 

Antud retsept ei ole mõeldud õhukeste ja krõbedate vahvlite valmistamiseks, vaid hoopis niiöelda paksude ehk Belgia vahvlite tegemiseks. 

Piparkoogimaitselised vahvlid

Vaja on: 

  • kaht klaasitäit jahu
  • kaht spl suhkrut
  • kaht tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäit soola
  • poolteist tl kaneeli
  • veidi vähem kui pool tl jahvatatud nelki
  • veidi vähem kui pool tl jahvatatud muskaatpähklit
  • nelja muna
  • üht klaasitäit piima
  • 80 g võid
  • poolt klaasitäit Kreeka jogurtit
  • kolme spl melassi

Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vürtsid. Väiksemas kausis vispelda kokku munad, sulatatud või, piim, Kreeka jogurt ja melass. Vispelda mõlemas kausis olevad koostisained kokku ja lase taignal umbes 15 minutit seista.

Eelsoojenda vahvlimasin ja alusta vahvlitegu! Serveeri vahvleid mee, pohlamoosi või kohupiima-vahukoore seguga.  

Foto:
Foto: Foto: www.flickr.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles