Kinnisvaramaakler: inimesed ei karda enam osta kortereid, mida ei ole veel ehitama hakatud (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus Põhja-Tallinnas.
Uusarendus Põhja-Tallinnas. Foto: Postimees/Scanpix

Kui paar aastat tagasi veel inimesed pelgasid osta kortereid, mis on alles valmimisjärgus, siis nüüd enam mitte. Uus Maa kinnisvaramaakleri Egon Juhansoni sõnul peitub põhjus selles, et müüjad näevad pakkumiste koostamisel üha rohkem vaeva ning tuntud kaubamärkide suhtes on inimestel tekkinud usaldus.

Kuigi kinnisvara nii-öelda «paberilt ostmine» pole enam nii levinud, kui näiteks aasta-poolteist tagasi, toimub see endiselt taskukohasemate või siis väga eriliste arendusprojektide puhul, kommenteerib Juhanson. 

«Paberilt ostmise on teinud lihtsamaks kaasaegsed joonised ja projektid, mis annavad adekvaatse ülevaate sellest, kuidas hakkab välja nägema maja, millised on korterite planeeringud ja missugust viimistluspaketti valida,» arvab ta.

Juhansoni sõnul on korteri ostmisel müügiprotsessi alguses lausa omad eelised: «Nii saab ostja kaasa rääkida näiteks viimistluse osas ja nii on võimalik muuta näiteks parketti, seinte värvi jne. 

Head pakkumised müügiportsessi alguses

Ja muidugi pole maakleri sõnul vähetähtis ka fakt, et projekti alguses on hinnad paljudel juhtudel soodsamad ning kes kiirelt reageerib, võib häid «diile» saada. «Nii ongi sarikapeoks enamus kortereid juba müüdud, mis näitab, et inimesed ei karda enam «paberi pealt» osta ja see on saanud kinnisvaraturu lahutamatuks osaks,» kinnitab ta.

Maakleri arvates annab ostjale kindlustunnet enim see, kui uusi kortereid pakub pikalt turul olnud arendaja. Nii on ehituskvaliteet, materjalide kasutus ja planeeringud juba üldsusele enamasti teada. 

Juhansoni sõnul aitab kaasa ka see, et 3D-modelleerimine areneb ja visuaalsed materjalid muutuvad aina tõetruumaks. See ei tähenda aga seda, et viimistlusmaterjalide näidised kinnisvarabüroode kontoristest kuhugi kaovad: «Soov käega katsuda ja elemente päevavalguses näha, jääb endiselt,» arvab ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles