Nutikas minikodu: ühetoaline korter, kuhu on ära mahutatud isegi kinosaal ja külalistetuba

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Sa unistad kodust, kus on piisavalt ruumi selleks, et korraldada pidusid ja majutada vajadusel oma parimaid sõpru? Reaalsus on aga see, et sa elad pisikeses ühetoalises korteris. On aeg sellest nutikate lahendustega korterist eeskuju võtta. 

See Hong Kongis asuv ühetoaline korter (28 m²) oli enne remonti nagu iga teine – pisike ja kitsas. Pisikest kodu hindav paar lasi selle 130 000 dollari eest aga arhitektide tiimil totaaliselt ümber ehitada. Korter on sama suur nagu enne, kuid tänu nutikatele lahendustele on see tõeliselt muljet avaldav. 

Soovi korral saab näiteks köögis oleva kraani imelihtsalt kokku panna ja kraanikausile tööpinna peale tõmmata. Kui on tuju, saab tervele köögile ka suure televiisoriga lükandukse ette tõmmata ja muuta tost niimoodi  kinosaal.

Lükanduste abil saab pisikesse korterisse tekitada ka näiteks privaatse külalistetoa. Ruumika vanni saab selles korteris aga vaid paari minutiga muuta pehmeks diivaniks. 

Lisaks kõigile neile ootamatutele lahendusele on korteris ka hulgaliselt panipaiku – need on peidus põranda all, lükanduste sees jne. Ka perekonna kolmele kassile on mõeldud. Nende toidukausid on peidetud näiteks väljatõmmatavasse sahtlisse. 

Vaata muljet avaldavat minikorterit lähemalt videost! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles