Fotod: Eesti keldritesse ehitatud kodud on vaatamist väärt

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Olukorras, kus mõni linnaosa, näiteks Kalamaja Tallinnas, muutub erakordselt menukaks, ei pelga inimesed sealkandis kodu ka keldrisse ehitada. Tulemus on sageli tähelepanuväärne.

Kuigi paljud on keldrisse ehitatud kodu suhtes skeptilised, ei saa eitada, et esialgu üldse mitte eluruumideks mõeldud pindade koduks kohendamine on omaette vaatamisväärsus. Tulemus saab sageli nii hubane, et pole aimatagi, et tegu on tegelikult keldriga.

1. Viietoaline korter Kadriorus

Foto: KV.EE

Selle korteri keldrikorrusel asuvad suur magamistuba, elutuba/kontor, saunakompleks duširuumiga ja majapidamisruum. 

2. Neljatoaline korter Nõmmel

Foto: KV.EE

Selles Nõmme korteris on elukorraldus vastupidine: kui magamistoad on ülemisel korrusel, siis soklikorrusel asuvad köök-elutuba, kaminaruum, vannituba, saun, tualettruum ja sahver. 

3. Kolmetoaline korter Kalamajas

Foto: KV.EE

Selle üsna kirju korteri soklikorrusele jäävad mõlemad magamistoad: üks vanematele, teine lapsele. Lisaks duširuum, saun ja tualettruum. Tähelepanuväärne on kamin suuremas magamistoas.

4. Kahetoaline Põhja-Tallinnas 

Foto: KV.EE

Selle Telliskivi loomelinnaku lähedal asuva kodu esimesel korrusel on köök-elutuba ja tualettruum, allapoole jääb magamistuba ja garderoob töönurgaga.

5. Viietoaline luksuslik kodu Kadriorus

Foto: KV.EE

Selle kahe köögiga kodu keldrikorrusele jääb üks köökidest, elutuba, vannituba, tualettruum, saun, majapidamisruum, panipaik/garderoob ja magamistuba. 

Elad samuti lahedas soklikorteris? Saada meile sellest fotosid ja lühike kirjeldus aadressile anna-liisa.mets@postimees.ee. Soovi korral võid jääda anonüümseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles