Fotod: hakkaja noormees ehitas endale taevasse ultramoodsa elamise (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Skysphere Facebook

Maja, kust avaneb 360-kraadine panoraamvaade, ei ole just eriti tavaline nähtus. Uus-Meremaal elav noormees aga just sellise muljet avaldava vaatega maja endale ehitas. 

Kaugelt vaadates on tegu justkui vaateplatvormi või teletorniga. Tegelikult on see aga ühe noormehe elamine. 

Jono Williamsi sõnul tekkis tal idee ehitada taoline maja üsna juhuslikult. Ta joonistas ühel päeval oma uitmõtte lihtsalt üles ning otsustas, et proovib selle ka ellu viia. 

Maja ei ole eriline ainult sellepärast, et see asub maapinnast kõrgel. Tegu on ka tõeliselt kõrgetasemelise nutimajaga. Siseneda saab sinna näiteks vaid sõrmejälje abil, tuled lähevad põlema nutitelefoni juhtimisel jne. Lisaks kõigele sellele varustab maja end päikeseenergiaga. Maja on kaetud nimelt päikesepaneelidega. 

Ebatavaline maja ei ole Williamsi püsivaks koduks, pigem veedab ta seal lihtsalt palju vaba aega. Hetkel majas vannituba ei ole, kuid selle ehitamise korral saaks seal ka püsivalt elada. 

Foto:
Foto: Foto: The Skysphere Facebook

Tuppa pääseb kõrge redeli abil.  

Foto:
Foto: Foto: The Skysphere Facebook

Hoone sisekujundus on modernne ja minimalistlik. Seal on spetsiaalselt ehitatud nahkdiivan, töölaud ja voodi. 

Foto:
Foto: Foto: The Skysphere Facebook

Maja saab lähemalt uudistada videost! 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles