8 väga olulist asja, mis igas autos olema peaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Iga kord kui kodust autoga lahkud, peaksid veenduma, et seal on olemas järgnevad kaheksa asja. Seda ka siis, kui lähed enda meelest vaid lühikest otsa sõitma.

Elus võib igasuguseid asju ette tulla. Ka siis, kui plaanid autoga vaid lapse lasteaiast ära tuua, tasuks olla valmis selleks, et plaan käigupealt muutub ja ühel hetkel autoga inimasustusest eemal olles hätta satud. Mis selleks puhuks autos kindlasti alati olemas peaks olema?

Seljakott

Kui auto ootamatult üles ütleb, pead suure tõenäosusega jalutama lähima maja või bensiinijaamani. Kui oled linnast väljas, võib see olla paras matk. Seepärast on hea, kui sul on alati autos seljakott, kuhu visata kogu kraam, mida autosse ootama jätta ei saa ega taha.

Soojad riided

Olgu suvi või talv, autos peaks alati olema soojad riided juhuks, kui sul tuleb kaua abi oodata või seda ise otsima minna. Kampsunid, mütsid, kindad ja pleedid on väga hea valik. Kanna hoolt, et neid oleks kõigile pereliikmetele.

Valgus

Kui satud hädaolukorda pimedas, kulub väga ära taskulamp. See peaks olema igas autos ja tegelikult võiks neid olla suisa mitu, samuti korralik patareitagavara. Ei tee kahju, kui igaks juhuks on olemas ka tikud ja küünlad.

Esmaabitarbed

Need peavad nagunii alati igas autos olemas olema. Esmaabikarbis võiks sisalduda desinfitseerimisvahend, plaastrid, sidemed, valuvaigistid, allergiarohud ja muu taoline.

Toit ja vesi

Kuna iial ei tea, kui kaua autos abi tuleb oodata, võiks seal olemas olla puhas joogivesi ja pisut söögipoolist, näiteks müslibatoonid, pähklid ja muu taoline kraam, mis kiiresti energiat annab.

Labidas ja muud tööriistad

Igas autos peaks aastaringselt leiduma üks labidas. See aitab talvel auto lumest ja suvel mudast välja kaevata ning võib muudeski olukordades asendamatuks osutuda.
Samuti võiks autos igaks juhuks leiduda haamer, käsisaag ja mõni kruvikeeraja. 

Helkurvest ja sidevahendid

Enne kodust  lahkumist peaksid alati kontrollima, kas telefoni aku on piisavalt täis. Paha ei teeks, kui autos oleks ka mõni laetud akupank.

Autost väljudes kanna kindlasti helkurvesti.

Täis bensiinipaak

Ükskõik, kui lähedale või kaugele sa ka sõita ei plaani, veendu alati, et paagis oleks piisavalt kütust. Vähe sellest, et bensiiniaurude peal sõitmine kahjustab autot, võid sa ka ennast väga täbarasse olukorda panna, kui bensiin kehvas kohas täielikult lõppeb.  

Ja kindlasti informeeri enne kodust lahkumist alati kedagi sellest, kuhu sa minemas oled!

ben

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles