Fotod: praktilisest vajadusest sündinud vinge valgusti Tartu kodus

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kui ostetud kodus on ühe laelambiga kõik nii valesti kui üldse olla saab, tuleb pea tööle panna ja mõelda, kuidas olukorda parandada. Just nii tegid ka need noored.

Kui oled äsja oma esimese kodu ostnud, tahad mõistagi, et kõik saaks sisustatud nii nagu alati unistanud oled. Kui oled soovinud, et söögilaua kohal ripuks suur mõnus valgusti, aga olemasolev lamp asub söögilauast hoopis kaugel eemal, tuleb pea tööle panna ja mingi lahendus leida. Nutikad Tartu noored leidsidki.

Foto: Erakogu

«Idee pärineb täielikult Pinterestis kolamisest,» ütleb isetegija Gerly. Valituks osutus variant, kus valgusti vanast asukohast veeti juhtmed mööda lage lihtsalt uude asukohta. Selleks valisid noored laeroseti, mis säärast lahendust võimaldab, ja kangaskaabli. «Tallinnas müüb neid Kangasjuhe, Tartus Northville,» ütleb Gerly.  

Foto: Erakogu

«Ideid, kuidas lambipirnid ja kinnitused lahendada, oli palju, algselt mõtlesime kasutada metalli ja torusid, kuid jäime lõpuks puidu juurde – tundus kõige lihtsam, kergem ja soodsam. Ja kuna meil puiduteemat on nagunii kodus mingil määral sees, siis tundus, et asi sobib ka. Puuoks sai korjatud, kuivatatud ja värvitud ise, kokkuhoid missugune. Värvimiseks kasutasin akrüülvärvi ja svammi. Konksud ja ketid ostsime ehituspoest,» jutustab ta.

Foto: Erakogu

Lambipirnide puhul oli algusest peale selge, et ühesugused need olema ei saa. «Pirnid on Osrami ja Nordluxi omad. Soklid taaskord Northville'i poest, Tallinnas saab ka neid Kangasjuhtmest. Lambisoklite puhul soovitan osta pigem kallimad, sest ise läksime odavamatega esialgu alt – ei töötanud korralikult ja tekitasid lühiseid. Kui asjad on kõik olemas, siis jääb ainult ühendamise, puurimise ja sättimise vaev ja rõõm,» võtab isetegija asja kokku. 

Sinu kodus leidub samuti vingeid isetehtud lahendusi? Saada meile fotod ja lühikirjeldus aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles