Kultuurikatla kõrvale ehitatakse isikupärane kortermaja

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liven Kinnisvara

Liven Kinnisvara rajab Tallinna kultuurisüdameks tõusnud Kultuurikatla kõrvale modernse kortermaja, mis kannab nime Katla Maja.

Katla Maja (Rumbi 4) kerkib Kultuurikatla ja Kalasadama tänava vahele ning kultuurikilomeetri äärde, harmoneerudes piirkonna tööstusliku stiiliga. 

Liven Kinnisvara partneri Andres Aaviku sõnul otsivad ostjad Tallinna südalinnas erilise loo ja asukohaga kortereid ning Katla Majaga võrreldavat sisu ja väljanägemist pealinnast hetkel ei leia.

«Katla Majast kõneldes ütlesime julgelt välja, et see on isemoodi kodu, mis sobib vähestele. Ometi oleme suutnud ilma ühegi reklaami või kampaaniata olla müügis väga edukad,» ütles Aavik. «Kodu ostmine on oluline samm, mistõttu anname kõigi projektide puhul klientidele võimaluse projekteerida see ise vastavalt oma soovidele ja vajadustele, et tulemus valmiks justkui rätsepatööna.»

Viiekordse Katla Maja korterite lagi on 3,2 meetrit kõrge, kus juures heli- ja soojuskindlate akende kõrgus on kolm meetrit. Viienda korruse korterite laekõrgus on 5,2 meetrit.

Hoone ehitab Rand & Tuulberg ning selle maksumuseks kujuneb ligi 5 miljonit eurot. Katla Maja arhitekt on Olavi Kukk Nord Projektist, kes vastutab ka projekteerimise eest. Hoone sisearhitektid on Tõnis Kalve ja Ahti Grünberg.

«Katla Maja rajamise kõigis etappides on meil partneritega olnud sujuv koostöö, sest kõik mõistavad, et ajalooliselt ja kultuuriliselt niivõrd olulisse kohta ei saa kerkida tavaline kortermaja,» lisas Aavik.

Foto:
Foto: Foto: Liven Kinnisvara
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles