Lugeja fotod: hukule määratud jalakast meisterdatud võimas valgusti

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui vana väärikas jalakaallee maha võetakse, ei saa puidul lasta lihtsalt kütteks minna. 

Foto: Erakogu

«Plank on pärit Kiviõlist. 2013. aasta kevadel võeti Lepa teel maha terve jalakaallee.Kummastav, aga sealsed elanikud olid seda nõudnud. Sain sellest juhuslikult teada tuttavalt arboristilt, kes tööd tegema läks. Tegime kauba, et lähen talle oma tehnikaga appi ja saan materjali endale. Tõin koju kõik, mis mehe käsivarrest jämedam. Sellest ajast tegelengi puutööga.
Tekkis mõte ehitada ise köögi valguslahendus, kasutades massiivset jalakaplanku (1,45 x 0,5 m) ja LED-pirne.
Projekt valmis eelmise aasta novembris. Plank jäi looduslikult kõveraks, nii nagu ta kuivanud oli. Suuremad praod fikseerisime intarsia-tehnikas risti asetsevate niinimetatud kikilipsudega, mis on ühtlasi dekoratiivelementideks. Märkisime loominguliselt 20 pirnipesa asukohad ning puurisime vastava läbimõõduga augud. Teisele poole freesisime kaabli jaoks sooned ja trafo jaoks pesa. Valgusallikateks valisime sooja valgusega LED-pirnid. Jagasime valguse kaheks sektsiooniks nii, et eraldi põleb välimine kontuur 14 pirniga ja juurde saab lülitada sisemised 6 pirni. Kokku on võimsus 50 W. Seejärel lihvisime plangu siledaks ja õlitasime OSMO õlivahaga. Vana sokli asemele tegime jalakapahast uue, mille seest tühjaks õõnestasime. Plangu riputasime 2 millimeetri jämeduste trosside otsa, et vähem silma paistaks. Läbipaistva ühenduskaabli saime vanalt õuetulede komplektilt,» kirjutab lugeja Sven oma võimsast valgustiprojektist.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Sveni teisi tegemisi võib näha SIIT!

Sul on samuti põnevaid koduseid projekte näidata? Saada meile fotod ja lühikirjeldus aadressile anna-liisa.mets@postimees.ee 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles