Eesti kooliõpilased toodavad ainulaadseid kristallseepe

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristallseebid.
Kristallseebid. Foto: Meraky

Selle asemel, et osta koju igava välimusega kätepesuseep, soeta endale vahelduseks midagi erilisemat. Haapsalu õpilasfirma näiteks valmistab käsitsi imeilusaid kristallikujulisi disainseepe. 

Jarita Maaria Rintamäki sõnul, kes on kristallseepe tootva õpilasfirma Meraky üks liikmetest, leiab Eesti turult igasuguseid käsitööseepe, kuid kõik nad on ühesuguse kandilise kujuga: «Me oleme aga seda meelt, et seep ei pea olema vaid tarbeese. See võiks olla vannitoas ka disainielement.»

Lisaks sellele, et õpilasfirma kristallseebid on unikaalse disainiga, on nad Rintamäki sõnul kasulikud ja hästi lõhnavad. Seebid sisaldavad nii kitsepiima, glütseriini, eeterlikke õlisid, kookospiima kui ka mett. 

Kuna kristallseepe Eestis rohkem ei toodeta, on õpilasfirmal hetkel käsil patendi taotlemine. Hetkel on ettevõtlikud tüdrukud müünud kristallseepe laatadel. Rintamäki sõnul on neil hetkel käimas läbirääkimised spaahotellidega, kellele pakutaks võimalust tellida endale sobivas suuruses ja värvitoonides kristallseepe. 

Ühe seebi hind on 5,5–7 eurot. Õpilasfirmal on plaanis varsti avada ka oma e-pood. 

Õpilasfirma, mille liikmeteks on kolm 10. klassi õpilast, mentoriteks on ärikonsultant Eva Ladva, Haapsalus tegutseva rahvusvahelise tekstiilifirma Lade juhatuse liige Irma-Liisu Eberle ja Asper Biotechi osanik ning innovatsioonikeskuse Innoka nõukogu liige Indrek Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles