Esmaspäeval selgub aasta kodu: viska osalejatele pilk peale

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Esmaspäeval selguvad Kodukirja korraldatava aasta kodu konkursi tänavused võitjad. Auhinnad annab võitjaile seekord üle patroon Karin Rask, kes on konkursi 2003. aasta võitja.

20 aasta juubelit pidaval aasta kodu konkursil osales seekord ligi 60 kodu ja aeda üle Eesti.

Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul võib taasiseseisvusaja Eestis kodude sisustamisel märgata eri perioode: on olnud nii euroremondi, eksootiliste maade mõjutuste, buumiaegse minimalismi ja masuaegsete rahvusmustrite aastaid. «Nüüd jäi silma, et kodu sisustamise ideid otsitakse netiavarustest. Kordusid ideed Pinterestist ja Youtube'ist. Ülevärvitud mööbel, isekootud pleedid, taaskasutusmaterjalist esemed – isetegemine on kodudes järjest tavalisem,» sõnas Pajula.

Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Žürii liige, K-rauta sisekujundaja Merike Hirvoja hindas konkursil ebatraditsioonilisi ja isikupäraseid lahendusi. «Oli ohtralt kirkaid värve ja mustrite kooslust, põnevat taaskasutust ja erinevate stiilide kokkusobitamist,» kiitis Hirvoja. 

Foto: Priit Grepp / Kodukiri

Kui tavaliselt on ürituse patrooniks olnud presidendi abikaasa, siis seekord annab auhinnad üle näitleja Karin Rask. 

Foto: Priit Grepp / Kodukiri
Foto: Priit Grepp / Kodukiri
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles