Enne ja pärast: hakkaja Pärnu naine remontis terve korteri

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kui Airi seda õnnetus seisus kahetoalist korterit esimest korda nägi, teadis ta kohe, et sellest saab tema kodu. Oma kätega tehtud põhjalik remont on tänaseks lõpetatud ja tulemus suurepärane.

«Nimelt 2014. aasta suvel, suures meeltesegaduses ning sooviga ühte pisikest kohta päris iseenda omaks pidada, ostsin väikese kahetoalise korteri. Selle elupinna viimane värskenduskuur jäi sel hetkel tõenäoliselt aastasse, kui minu silmad ei olnud veel ilmavalgust näinud. Huvitaval kombel ükspäev otsustasin korteri osta, järgmisel päeval käisime tütrega koos seda vaatamas ja põhimõtteliselt kahe nädala pärast olid mul uue kodu võtmed käes. See oli ainus korter, mida vaatasin ja kohe uksest sisse astudes teadsin, et sellest saab mu turvaline pelgupaik. Kodu lihtsalt tunned ära…» kirjutab Airi ise. 

Kui esialgne plaan oli teha vaid hädapärane remont, siis reaalsuses võeti asi palju põhjalikumalt ette. Suure töö tegi ära Airi ise, kuid palju abi oli ka profist sõbrast, kes ehitas vannitoa, ja emast-isast.

Kahetoalise korteri köök oli pisike uberik, mille ukse juures laes troonis hiiglaslik herilasepesa. 

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Köögimööbli jaoks raha puudus ja tuli läheneda loominguliselt. Siinkohal tuligi appi Airi isa, kes ehitusmaterjalide jääkidest suurepärase mööbli valmis meisterdas. Värvitud sai mööbel aerosooliga.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Vannituba oli pisike ja kole.

Foto: Erakogu

Selle remondi juures kujunes kõige keerukamaks punktiks soemüür, mis samas on suureks plussiks: ruumi saab väga soojaks kütta. Pisike pesuruum pidi mahutama palju: dušinurga, tualetipoti, pesumasina ja valamu. Kõik sai sinna aga ära paigutatud.

Foto: Erakogu

Uue kuue sai ka magamistuba, selle põnevaimaks osaks on kahest poolest koosnev ratastel lükandkapp, millele ligi pääsemiseks üks pool teisest eemale tuleb veeretada.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Üsna iganenud remondiga kodust sai kahtlemata hubane pesa, kus suur rõõm sellest, et enamik töödest oma kätega tehtud on.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Loe rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles