Eestis saab edukalt kasvatada troopilisi vilju

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvuhoone võimaldab Eestis kasvatada taimi, mis siin muidu toime ei tuleks.
Kasvuhoone võimaldab Eestis kasvatada taimi, mis siin muidu toime ei tuleks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi eestlaste seas on levinud arvamus, et meie jahedas kliimas pole võimalik kasvuhooneski midagi eksootilist kasvatada, kannavad põhjamaistes tingimustes edukalt vilja nii melon kui isegi banaan.

Kuna taimede ettekasvatamise ja soetamise aeg on juba käes, annab Postimees ülevaate, millised valikuid meil on. Meie laiuskraad seab vaid teatud piirangud, nii et kasvuhooneid müüva Rodoaed.ee esindaja Kalev Pärtna sõnul pole eestlastel suurt midagi kurta. «Näiteks lõunaeurooplased ei saa kasvatada nii mahlaseid salateid ja rediseid kui meie: nende suvi on selleks liiga kuum ja kuiv,» tõi ta näite. «Meie aga saame kasvuhoones ilma suurema vaevata kasvatada nii mahlaseid rohelisi taimi kui ka lõunaeurooplaste troopilisemaid vilju.» Siiani leidub eestlaste kasvuhoones siiski peamiselt kurki, tomatit ja paprikat, kuigi kurgid eelistaksid tegelikult pigem eraldi, leilisauna meenutavat kasvukohta. Nii võikski aiapidaja tegelikult kurgid eraldi kolida ning tegeleda nende asemel eksootidega, mis meie tingimustes põnevust pakuvad.

Kavala nipiga kahjurite vastu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles