Ettevaatust: petturid ründavad taas aiandushuvilisi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiliad. Foto on illustratiivne.
Liiliad. Foto on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Juba paar aastat tekivad kevadel igasugu turgudele ja laatadele petturid, kes üritavad algajaid aiasõpru lollitada imetaimede müügiga. Lubatud lilli pole aga tegelikult olemas.

Kuigi sääraste pakkumiste eest hoiatati massiliselt juba eelmisel aastal, näib, et pettureid see ei heiduta: taas levib info, et siin ja seal on müügiks pakutud imeliiliad, millesarnaseid mujalt ei saavat. Kuna aiandushooaeg on alles algamas, võib arvata, et ka libalillede äri on alles hoogu võtmas.

Kergeusklikele pakutakse müügiks liiliapuid ja püramiid- ning kaskaadliiliaid. Esimesel juhul pole tegemist liiliasordi, vaid taime väärarenguga, kaht viimast pole aga lihtsalt olemas: tegemist on fototöötlusega. 

Et inimesed pakkumist uskuma jääksid, võivad müüjad esitleda ka sertifikaate, kuid selliseid võib igaüks ka koduarvutis valmistada. 

Sotsiaalvõrgustikes ringleb ka inimesi hoiatav üleskutse: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles