Kahe paari kogemus: miks on parem lahus magada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kinnisvaraturul on paaride seas üha suuremat populaarsust kogumas eraldi magamistubadega elamud. Lisaks neile, kellele lihtsalt ei meeldi kaaslasega ühes voodis magada, on eraldi magamistubadega majadest eriti huvitatud inimesed, kes hindavad unekvaliteeti.

Eraldi voodites magamine võib tunduda küll kaaslasest liigselt eemalolev, kuid eelmisel aastal kinnisvaraturul tehtud uuringu järgi on üks kolmandik paaridest huvitatud pigem eraldi magamistubadega majadest.

Lisaks neile, kellele lihtsalt ei meeldi kaaslasega ühes voodis magada, on üksinda magamisest huvitatud need, kes hindavad unekvaliteeti.

«Kui ma õhtuti raamatut loen, ei käsi mul keegi tuld ära kustuda,» kostis koduomanik Stephanie Stern pärast suure magamistoa vaid oma valdusse saamist. «Samuti on mu abikaasal kombeks öösiti ringi jalutada ja õnneks ei ärata see mind enam üles.» Stephanie abikaasa vastas naljatades, et ka tema polnud unega rahul, kuna ärkas alati pärast norskamist sinikatega üles. 

Foto: www.pexels.com

Mõni paar magab küll samas voodis, kuid eelistab tuba vahetada vastavalt tujule. Näiteks üks paar Californiast, kellel on 5,2 miljoni dollarit maksev villa, valib ööbimiseks toa selle järgi, millist vaadet parasjagu näha soovib. Ülemisel korrusel on ookeanivaade, kuid alumise magamistoa aken avaneb otse basseiniala juurde.

«Praegu kasutame pigem ülemist tuba, kuna sellel on parem vaade,» lausus villa omanik Goldsberry, «Alumine tuba on pigem tulevikuks, kui meil juba põlved haigeks on jäänud.» 

Teisisõnu oleneb magamistubade arv paarist. Eraldi toas magamine võib tunduda ühele veider, kuid teisele lausa hädavajalik.

Allikas: The Wallstreet Journal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles