Koristusekspert: selle meetodiga saab kodu eriti kiirelt korda

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Koristusekspert ja raamatu «Clean My Space» autor Melissa Maker avaldas lahenduse, kuidas kodu kõige kiiremini korda saada. See kolmepunktiline meetod kehtib kõikides kodudes igale toale ja alale.

Põhiline reegel, mis kehtib kõikide punktide puhul on see, et alustada tuleb ukse juurest. Sealt tuleb päripäeva edasi liikuda nii, et lõpetad koristamise sama ukse juures. «Sedasi saab selgelt aru, kui kõik on valmis ja korras,» kostis koristusspetsialist Melissa Maker. 

Kõikide punktide puhul kehtib ka reegel, et koristada tuleks ülevalt alla. «Tolm ja mustus langevad allapoole ning sedasi ei tule ühte pinda mitu korda puhastada,» kommenteeris Maker.

Esimene punkt on asjade korrastamine ja organiseerimine. Alustades ukse juurest ning liikudes päripäeva, tuleks paigutada asjad õigetesse kohtadesse ning lõpuks välja viia prügi. Hea nipp on võtta kõrvale üks suur korv ning asetada sinna kõik esemed, mis koristatavasse tuppa ei kuulu. 

Teiseks punktiks on puhastamine. See sisaldab endas tolmu võtmist, peeglite ja akende pesemist, puidu poleerimist ning kõike, milleks on aeg välja otsida kodus leiduvad puhastusvahendid. Taaskord tuleb alustada uksest ning hakata sealt tasapisi edasi liikuma, esemeid ülevalt alla puhastades. Kuna tänu eelmisele punktile on kõik esemed juba õigetes kohtades, on vaja asjad vaid tolmulapiga üle käia ning samasse kohta tagasi paigutada.

Kolmas punkt on põrandad. Neid ei pea küll puhastama päripäeva liikudes, kuid alustama peaks ühest nurgast ning seejärel suunduma edasi ukse poole. Vastasel juhul võid lõpetada märjast põrandast ümbritsetuna nurgas.

Allikas: Business Insider

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles