Fotod: kõige moodsam fassaadivärvi toon on üsna ootamatu (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.stephenturvilarchitects.com

Möödas on ajad, kui fassaade võõbati beežiks, roheliseks, kollaseks ja rootsipunaseks. Uus ja väga moodne selleks otstarbeks kasutatav toon on üsna ootamatu.

Tegu on nimelt täiesti tavalise mustaga. Miks see järsku nii menukaks on saanud? Põhjust pole vaja kaugelt otsida: nagu rõivamoes, sobib ka eluasemete kujundamises must absoluutselt kõigega.

Foto: www.stephenturvilarchitects.com

Pole vahet, mis stiili su kodu on, maamaja-tüüpi, minimalistlik ja modernne linnamaja, tagasihoidlik alevimajake või suisa talu – mustas kuues näevad nad kõik lihtsalt suurepärased välja. 

Foto: carlton-edwards.com

Eriti julged paigaldavad kodule püstise laudise ja võõpavad selle mustaks: näeb välja väga efektne ja silmatorkav. Tagasihoidlikumad piirduvad lihtsalt selle paljude arvates nii sünge värviga. 

Foto: christopherpolly.com

Miks peaks musta fassaadivärvi eelistama Eestis? Arvestades, kui vähe on meil tõeliselt sooja aega, on see suurepärane valik majadele, millel probleeme soojapidavusega: must tõmbab päikest ligi ja kuumutab elamist. 

Foto: whitingarchitects.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles