Kas märtsi tehingupalavik korteriturul vedas hinnad tõusuteele?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees

Märtsis puhkes korteriturul äge sekeldamine, tehti rekordiline arv tehinguid ja inimesed pelgavad, et algab tohutu hinnatõus. Kas hirmul on alust?

Selgub, et mitte. Tallinna korteriturul hinnad hoolimata ohtrast tehingute arvust hoopis langesid. Kuid Tallinna korteriomanik on rahaliselt siiski suurelt plussis, näitab värske Center Kinnisvara Tallinna kinnisvaraturu ülevaade.

«Keskmise Tallinna korteri turuväärtus kasvas 12 kuuga 6216 euro võrra, ehk lihtsalt korteri omamisest kasvas omaniku varandus üle 500 euro kuus,» selgitas Center Kinnisvara juhataja Christian Ayrer.

Märtsis Tallinna korteriturul puhkenud ägedas tehingupalavikus vahetas omanikku 1009 korterit, mida on peaaegu poole võrra enam kui veebruaris. Samal ajal langes aga korteritehingute keskmine ruutmeetrihind 1677 euroni. «See räägib meile müügiturust, mitte buumist. Müüjate soov korteritest vabaneda paisus turul ostjate õhinast suuremaks,» selgitas Ayrer.

Ainuüksi Lasnamäel müüdi märtsis üle 300 korteri, mida on üle kahe korra enam kui veebruaris.

Märtsis omanikku vahetanud korterite keskmine hind langes 93 167 euroni, kõigi Tallinna korterite keskmine turuväärtus oli märtsi seisuga 86 870 eurot. Enam kui 6000-eurone vahe märtsis müüdud korterite ja kõigi Tallinna korterite keskmise turuväärtuse vahel näitab, et tehinguaktiivsus on suurem kvaliteetsemate ja kallimate korterite segmendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles