Kas teadsid: fööni tuleb vähemalt korra kuus puhastada

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Uskuge või mitte, aga juuksefööni tuleks puhastada iga kuu! See on asi, millele enamik meist ei mõtlegi ning seetõttu jääb föönide eluiga tihti lühemaks kui võiks.

Miks on fööni puhastamine nii tähtis?

Selleks, et mootor korralikult töötada saaks, vajab see tugevat ventilatsiooni. Filtris pesitsev mustus ja tolm aga takistab õhu liikumist, mis omakorda põhjustab mootori ülekuumenemist ja lõpuks fööni katki minemist. 

Puhastamata fööniga võtab ka juuste kuivatamine kauem aega, kuna see on takistuste tõttu ebaefektiivsem. Kui soovid hoida kokku nii raha kui ka aega, võiks korra kuus fööni puhastamise siiski ette võtta.

Kuidas puhastada?

Selleks, et fööni puhastada, tuleks üles otsida selle taga paiknev kaas, kust föön õhku sisse imeb. Kaant peaks olema lihtne küljest keerata.

Seest leiad filtri, mis on ilmselt kaetud mustuse, tolmu ja muu sodiga, mille eemaldamiseks võib kasutada kas hambaharja või niisket lappi.

Enne kaane tagasi paigaldamist tuleb veenduda, et see on täielikult kuiv. Samuti ole kindel, et föön puhastamise ajal elektriga ühendatud poleks!

Allikas: Popsugar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles