Fotod: väga omapärane lahendus vana taluhoone päästmiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dezeen.com

Tõelised talumajaentusiastid hoiavad sellise lahenduse peale ilmselt kahe käega peast kinni, kuid ometi on üks pere leidnud, et see on parim viis vana palkhoone säilitamiseks. 

Foto: dezeen.com

Prantsusmaal asuv maja on puidu kaitseks üleni tsinklplekiga kaetud – meetod, mida just kuigi sageli ei kohta. Pariisi arhitekt Ziegler valis tsingi vana laudvoodri asemele, mida ilmastik juba lootusetult kahjustanud oli. Otsest põhjust peale huvitava arhitektuurilise lahenduse tal selleks ei olnud.

Foto: dezeen.com

Tsinki kuidagi viimistletud ei ole ja arhitekt loodab, et aeg ja ilmastik kohtlevad seda nii, et varsti näeb see välja selline, nagu oleks juba aastakümneid omal kohal olnud. 

Foto: dezeen.com

Puitu pole siiski täielikult ära peidetud: mõnest kohast on seda näha väljast, veel rohkem aga seestpoolt. Kuid kes arvab, et interjöör rohkem vana taluhoonet meenutab, see eksib. Majas on betoonpõrandad, minimalistlik sisustus ja koduspaa.

Foto: dezeen.com
Foto: dezeen.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles