Tee ise: tellistest sein vaid pahtli ja värvidega

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellistest sein
Tellistest sein Foto: www.digsdigs.com

Kui sulle meeldivad industriaalne stiil ja moekad kiviseinad, ei taha sa ilmselt siiski tuppa müüri laduma hakata. Selle asemel mõtles blogija Wendy välja hoopis huvitavama lahenduse, mille abil saab telliste välimuse luua vaid pahtli ja mõne värvikihiga.

Esiteks värvis Wendy oma seina üle helehalli värviga. «Kõik toonid sobivad, mis meenutavad telliste vahele jäävat segu,» kirjutas blogija. Samuti mainis naine, et töö ei pea olema perfektne ning efekti loomiseks läheks vaja vaid õhukest värvikihti.

Foto: www.myfrenchtwist.com

Seejärel tegi naine pliiatsi, joonlaua ja maalriteibi abil seinale telliste mustri. Ka see sai tehtud meelega ebaühtlane, et vana tellisseina efekti tekitada.

Foto: www.myfrenchtwist.com

Kui sein sai teibitud, segas Wendy kokku peene pahtlisegu ning kattis sellega ebaühtlaselt kogu pinna. «Selle projekti ajal käisin ma tänavatel tellisseintelt palju inspiratsiooni kogumas. Jälgisin kõikide telliste kulumisviise ja värve,» komenteeris Wendy.

Foto: www.myfrenchtwist.com

Teibi eemaldamisel on kaks võimalust: kas eemaldada see alles siis, kui pahtel on täielikult kuiv, või siis kui see on alles niiske.  «Muidugi katkusin mina selle maha juba siis, kui kõik oli alles niiske. Õnneks erilist vahet sellest ei jäänud,» kirjutas blogija.

Kui teip eemaldatud, võttis naine niiske käsna ning kandis sellega tekstuuri loomiseks  veel pahtlit nii «tellistele» kui ka nende vahele.

Foto: www.myfrenchtwist.com

Värvide valimisel otsustas blogija osta kõige väiksemad ja odavamad seinavärvid. Kokku ostis naine kuus värvi: oranž, beež, helesinine, must, valge ja punane. 

Need kallas ta alusele ning seejärel hakkas ükshaaval iga «tellist» eraldi toonima. Seda tegi ta nii pintsli, käsna kui ka näppudega. Mõned tellised otsustas naine värvida pruuniks, mõned punaseks ning osad ka valgeks. «Selle projekti jaoks läheb küll vaja ka kunstilist silma, kuid kõige tähtsam on selle kõige juures lõbu tunda,» arvas naine.

Foto: www.myfrenchtwist.com

Järgmine samm tundub küll väikesena, kuid tegelikult muudab seina üldmuljet palju. «Võtke peenike pintsel ning valge värvi abil joonistage telliste ääred sirgeks. Palju muutis see selliseid vahekohti, mis olid eriti värvised ja tumedad,» õpetas Wendy.

Foto: www.myfrenchtwist.com

Lõpptulemus on naise sõnul väga realistlik: «Kui külalistele väidan, et tegelikult on sein loodud värvikihtidega, usuvad nad seda alles siis, kui pinda lähemalt uurinud on.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles