Koduomanike üha kasvav edevus paneb nende kinnisvara ohtu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kuigi sellest, kuidas oma kodu varaste eest kaitsta, räägitakse palju, teevad inimesed edevusest järjepidevalt üht viga, mis nad kergesti varaste sihtmärgiks muudavad.

Uste lukustamata jätmine, kehvade lukkude ja nõrkade välisuste kasutamine polegi enam nii suur probleem. Peamiseks mureks on tõusnud fakt, et inimesed armastavad sotsiaalmeedias oma puhkusereise ja muid kodunt eemal viibimisi jagada. 

Seega pole varastel sind jälgides kuigi raske kindlaks teha, millal sa kodunt eemal viibid. Ameerikas hiljuti tehtud uuringu põhjal leiab sel moel oma ohvri tervelt 78 protsenti varastest.

Kõige rohkem on ohustatud 18–25.aastased, sest nemad kasutavad sotsiaalmeediat oma asukohast teavitamiseks kõige enam. Järgmisel kohal on 26–34-aastased inimesed. 

Mõistlik oleks sääraseid postitusi vältida ja jagada puhkusemuljeid pigem pärast koju tagasi jõudmist, nagu seda ennemuiste tehti.

Kõige sagedamini langevad varaste valikust välja need kodud, mis on nähtavalt valve all: näiteks peletavad sissemurdmismõtteid hästi eemale nähtavale kohale paigutatud turvakaamerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles