Raha säästmiseks puhasta see üks köögis olev asi kohe ära

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui tahad kokku hoida nii elektriarvete kui ka uue kodutehnika ostu pealt, loe lähemalt, miks peaksid tolmuimejaga kohe külmkapi poole suunduma.

Kuskil sinu külmkapi küljes, tavaliselt tagaküljel, peidab ennast üks pikk must spiraal ehk kondensaator. See paikneb seal toas oleva õhu külmutamiseks, et toiduained külmkapis värskena püsiksid, vahendab Apartment Therapy.

Aja jooksul kogub see spiraal aga toast enda külge kohutavalt palju mustust, tolmu ja loomakarvu. Nende kogunemisel muutub kondensaatoril soojuse eraldamine aga üha raskemaks ning seetõttu kulutab külmkapp tunduvalt rohkem energiat.

Kui sa ei puhasta kondensaatorit piisavalt tihti (umbes kaks korda aastas), viskad ilmselt külmkappi energiaga varustamisel liigselt raha tuulde. Samuti põhjustavad mustusekihi all olevad spiraalid kuluka külmkapi lühemat eluiga.

Kondensaatori puhastamiseks eemalda esiteks külmik elektrivoolust. Seejärel otsi üles, kus sinu külmkapil spiraalid asuvad. Need võivad paikneda kas külmiku taga, all või isegi üleval olevate paneelide taga. Kui sa pole kindel, otsi internetist külmiku täpse mudeli kohta juhtnööre.

Kui kondensaatori üles leidnud oled, saab seda lihtsasti puhastada tolmuimejaga, kuid kasutada tuleks kindlasti väikest otsikut ning õrna imamisvõimet. Kui valmis, ära unusta külmikut tagasi sisse lülitada.

Kui aga spiraalidele on raske ligi pääseda, või arvad, et ei saa ülesandega hakkama, on alati võimalus tellida professionaali abi. Kokkuvõttes tuleb see odavam, kui hiljem suuremate kahjustuste parandamine või uue külmiku ostmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles