Vaata, milliseid maju müüakse Eesti väikesaartel

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Prangli saarel
Maja Prangli saarel Foto: www.kv.ee

Miks mitte osta maja kuskile, kus saab nautida merelõhna, linnuhääli ja süüa õhtusöögiks värsket kala. Viska pilk peale viiele hoonele, milles elades saaks nende elamuste osaliseks lausa iga päev.

Ajalooline hoone Aegna saarel 

Maja Aegna saarel
Maja Aegna saarel Foto: www.kv.ee

See uhke üle 500 ruutmeetri suurune hoone paikneb Aegna saare edelaosas, umbes saja meetri kaugusel kaunist õhtupäikesepoolsest rannaalast. Selles puitmajas on tube lausa 16, mistõttu sobiks see hästi ka ärihooneks. 

Peeter Suure merekindluse Aegna garnisoni ohvitseride kasiino hoone on ehitatud arvatavasti 1914. aasta paiku, kuid pärast Esimest maailmasõda hoone moderniseeriti. Hoone on tänaseni suhteliselt hästi säilinud ja olnud kasutusel puhkekohana. Säilinud on ka hulganisti hoone originaaldetaile, nagu väikeseruudulised aknad, ümmargused malmist ustega plekkahjud, tahveluksed ja dekoratiivsed puitlaed. 

Maja hinnaks on 199 000 eurot. Rohkem infot ja pilte leiab KV.EE koduleheküljelt.

Erakordse asukohaga maja Piirissaarel

Maja Piirissaarel
Maja Piirissaarel Foto: www.kv.ee

See rõõmsavärviline kodu paikneb Peipsi järve suurimal saarel Piirissaarel. Üldpinda on hoonel 185 ruutmeetrit ning see hõlmab endas kolme tuba, kööki ja tualettruumi. Maja ostes saab kaasa ka suure ja looduslähedase krundi, millel asub kõrvalhoone. Peipsi järv on sealt vaid 200 meetri kaugusel.

Maja hinnaks on 22 900 eurot. Rohkem infot ja pilte leiab KV.EE koduleheküljelt.

Uus elamu Prangli saarel

Maja Prangli saarel
Maja Prangli saarel Foto: www.kv.ee

See neljatoaline maja on ehitatud 2016. aastal ning hõlmab 120-ruutmeetrises alas kööki, elutuba, kolme magamistuba, duširuumi ja sauna. Lisaks on majal suur terrass, mis avaneb maja lõuna- ja lääneküljele. Majast umbes 200 meetri kaugusel on privaatne liivarand ja ka väike sadam, kuhu soovi korral saab osta koha kaatrile.

Maja on müügis 130 000 euroga. Rohkem infot ja pilte leiab KV.EE koduleheküljelt.

Hubane suvemaja Vormsi lääneosas

Maja Vormsi saarel
Maja Vormsi saarel Foto: www.kv.ee

Suvemaja on ehitatud 2000. aastal mere lähedale, privaatsesse asukohta. 55-ruutmeetrises majas on avatud katus-laega avar elutuba, magamistuba, köök ja WC-duširuum, lisaks on katusealune välja ehitatud magamisruumiks. Maja lääneküljel on suur kestvuspuidust terrass, millel on mõnus õhtupäikest nautida. Lisaks on kinnistul ka abihoone ja puurkaev.

Ümbruskonnas on kõrghaljastuseks männid ja palju kauni vormiga kadakaid. Samuti on majale väga hea juurdepääs mustkattega Vormsi ringteelt.

Maja on müügis 50 000 euroga. Rohkem infot ja pilte leiab KV.EE koduleheküljelt.

Talukoht Abruka saarel

Maja Abruka saarel
Maja Abruka saarel Foto: www.kv.ee

1,4 hektari suuruses talukohas paikneb korralikult renoveeritud 119-ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga eestiaegne laudvoodriga talumaja. Elamus on kolm tuba, köök, sahver ja abiruumid. Samuti asub maja otsas betoonpõranda ja palkseinaga majandusruum, millest on pääs ka väljaehitusvõimalusega pööninguosale. Maja kõrval on uus 58-ruutmeetrine kõrvalhoone ning suitsusaun.

Talu on müügis 79 000 euroga. Rohkem infot ja pilte leiab KV.EE koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles