Kas teadsid: köögikapist väljatõmmatav plaat ei olegi tegelikult lõikelaud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Paljudes vanemates köökides on koos kappidega sisseehitatud ka liuguritel plaat. Kuigi tavaliselt arvatakse, et tegu on lõikelauaga, siis tegelikult on see loodud hoopis teise eesmärgiga.

Tänapäeval kasutab suurem osa inimestest väljatõmmatavat plaati küll toiduainete lõikumiseks, kuid tegelikult kutsuti plaate vanasti hoopis «leivalaudadeks». Need olid orginaalselt ette nähtud saia- ja leivataigna sõtkumiseks, vahendab Country Living.

Muidugi on ajad muutunud ning enamik inimesi enam igapäevaselt saia valmistamisega ei tegele. Seetõttu on loogiline kasutada lisapinda vajadusel ka lõikelauana. Silmas peaks aga pidama, et kuna plaati on halb korralikult puhastada, ei tohiks sellel iialgi näiteks toorest liha lõigata. Samuti tuleks see kindlasti pärast iga kasutuskorda ja enne kappi tagasi lükkamist täiesti kuivaks pühkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles